Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Βέμπερ προς Τουρκία: Να επιστραφούν τα Βαρώσια στους νομίμους κατοίκους τους υπό τον ΟΗΕ…

Η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο επικεφαλής της Γερμανός…

Ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ κάλεσαν σήμερα την Τουρκία να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και να επιστρέψει τα Βαρώσια στους νόμιμους κατοίκους τους υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, δήλωσε ότι “η Κύπρος υπέφερε τις τουρκικές προκλήσεις και επιθέσεις για πολύ καιρό. Η ομάδα του ΕΛΚ στο ΕΚ ανησυχεί σοβαρά για τα τουρκικά σχέδια για το `άνοιγμα` των Βαρωσίων”.

Σύμφωνα με τον κ. Βέμπερ “μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε παραβίαση στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τη Βαρώσια και θα υπονομεύσει τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού”.

“Απαιτούμε την πλήρη συμμόρφωση της Τουρκίας με τα ψηφίσματα του ΣΑΗΕ. Αυτό σημαίνει την άμεση επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους τους, υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ σύμφωνα με το αυτά τα ψηφίσματα. Η Τουρκία πρέπει να αποφύγει ενέργειες που θα έβλαπταν τις προοπτικές για περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού, και οι οποίες δεν ευνοούν τις σχέσεις καλής γειτονίας στην περιοχή”, σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares