Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: Βουλιάζουν από κόσμο οι δρόμοι του Εδιμβούργου για το αντίο στην Λίλιμπετ

Χιλιάδες πολίτες βρίσκονται στους δρόμους του Εδιμβούργου για να παρακολουθήσουν την πομπή της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ στο Royal Mile, τη διαδρομή που ενώνει 2 ιστορικά σημεία της πρωτεύουσας της Σκωτίας, το Παλάτι του Χόλιρουντχαουζ και το Κάστρο του Εδιμβούργου


Συγκινημένοι και με δέος εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν την Σκωτία να αποχαιρετά τη βασίλισσα Ελισάβετ σήμερα (12.9.2022) με τη σορό της να μεταφέρεται από το Παλάτι του Χόλιρουντχαουζ στον Καθεδρικό Ναό του St. Giles και τον βασιλιά Κάρολο να την ακολουθεί μαζί με τη βασιλική σύζυγο, Καμίλα, και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ ταξίδεψε 300 χιλιόμετρα και τη συνόδευσαν 7 οχήματα σε ένα ταξίδι 6 ωρών, από το Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο. Σήμερα, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Καθεδρικό του St. Giles για να της πουν «αντίο» οι Σκωτσέζοι πολίτες, λίγο μετά τις 17:00.

 

Προς τιμήν της, θα ριχτούν 21 κανονιοβολισμοί από το Κάστρο του Εδιμβούργου. Ακόμη, σήμερα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και μέλη της βασιλικής οικογένειας θα πραγματοποιήσουν και αγρυπνία.

 

Ο βασιλιάς Κάρολος μίλησε στο Westminster Hall και χρησιμοποίησε λόγια του Σαίξπηρ για να εκφράσει ότι η μητέρα του ήταν «οδηγός για όλους τους πρίγκιπες».

Μετά την ιστορική ομιλία του, ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας έφτασε στη Σκωτία μαζί με την Καμίλα για να παρευρεθούν στις σημερινές διαδικασίες και εκδηλώσεις τιμών προς τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Στις 15:00 (ώρα Ελλάδας), συμμετείχε στην τελετή των κλειδιών στο Παλάτι του Χόλιρουνχαουζ στο Εδιμβούργο, όπου του παραδόθηκαν τα κλειδιά της πόλης.

Στις 16:25 θα ξεκινήσει η πομπή της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ από το Χόλιρουντχαουζ στον Καθεδρικό Ναό του St. Giles. Ο βασιλιάς και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα την ακολουθήσουν με τα πόδια.

Στις 18:00 θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα, όπου ο λαός της Σκωτίας θα μπορεί να τιμήσει και να αποχαιρετήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Στις 19:30 το κοινοβούλιο της Σκωτίας θα απευθύνει τα συλλυπητήριά του στον νέο βασιλιά και ο ίδιος θα τους μιλήσει.

Στις 21:20 θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία στον Καθεδρικό Ναό προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares