Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Βασίλισσα Ελισάβετ: “Κάνοντας τίποτα είναι ακριβώς αυτός που κάνουμε” – Δείτε το απόσπασμα

Ένα από τα σοφά λόγια που κράτησε η μακροβιότερη μονάρχης, Βασίλισσα Ελισάβετ, από την βασιλομήτωρ του πρώην βασιλιά, ήταν ακριβώς αυτό που κάνει η μοναρχία επί αιώνες: Τίποτα. Η διάσημη σειρά δράματος του Netflix, “Το Στέμμα”, αποφάσισε να μοιραστεί με τους “κοινούς θνητούς” αυτή την μοναδική πληροφορία δια του έργου του.

“Doing nothing is exactly what we do” (Κάνοντας τίποτα είναι ακριβώς αυτό που κάνουμε). Αυτά ήταν τα σοφά λόγια που μεταλαμπάδευσε η βασιλομήτωρ του Γεώργιου του έκτου προς την Ελισάβετ, λίγο πριν στεφθεί. Με τα ίδια λόγια προσπάθησε να πείσει και τον σημερινό βασιλιά, τον Κάρολο τον τρίτο.

Τι φανερώνουν αυτά τα λόγια όμως;

Για να εξακολουθεί ο θεσμός του Στέμματος να διατηρείται ως σήμερα, σε μια εποχή που μια λέξη να πει κάποιος, θα μπορούσε να υποστεί σε χρόνο ρεκόρ κοινωνικό αποκλεισμό, η μοναρχία κατάφερε να επιβιώσει χάριν αυτού του μυστικού: Λιγότερο να μιλάει, λιγότερο να “αναπνέει”, λιγότερο να δρα, τόσο καλύτερα.

Άλλωστε είναι φανερό και το ομολογούν ξένοι δημοσιογράφοι, πως η βασίλισσα Ελισάβετ ποτέ στη ζωή της δεν έδωσε συνέντευξη τύπου για να εκφράσει την γνώμη της σε διάφορα θέματα. Παρέμενε πάντοτε διακριτική και χαμηλών τόνων, αλλά και ούτε έπαυσε πέρα της θέλησης του λαού της κάποια πολιτική ηγεσία.

Τέλος, όσοι ζουν κάτω από την σκιά του Στέμματος, δυστυχώς πληρώνουν φόρους για να μην κάνει η βασιλική οικογένεια απολύτως…τίποτα…στην κυριολεξία.

 

Αυτό φανερώνει και το έργο, το “Στέμμα”, που προσπαθεί καθ’ όλη την διάρκεια της παραγωγής να ευθυγραμμιστεί με την πραγματική οικογενειακή ιστορία του παλατιού.

Shares