Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: Απόψε η «δεξίωση του αιώνα» από τον Κάρολο – Στο Λονδίνο ηγέτες όλου του κόσμου

Απόψε πραγματοποιείται και η «δεξίωση του αιώνα», στο Μπάκιγχαμ με 1.000 VIP καλεσμένους από όλο τον κόσμο

Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι από απόψε στραμμένα στην Βρετανία, μόλις λίγες ώρες από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και το «τελευταίο σάλπισμα» που θα λάβει χώρα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η τελευταία πράξη των εκδηλώσεων στη μνήμη της μακροβιότερης μονάρχη στην ιστορία του βρετανικού θρόνου.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ αναμένεται να διαρκέσει πάνω από 10 ώρες και θα αποτελέσει την μεγαλύτερη σύναξη ηγετών των τελευταίων δεκαετιών, ενώ δεκάδες θα είναι οι εκδηλώσεις και οι τελετές που θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο 24ωρο.

Σημειώνεται ότι απόψε πραγματοποιείται και η «δεξίωση του αιώνα», όπως την χαρακτηρίζουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η οποία είναι η εκδήλωση του βασιλιά Καρόλου στο Μπάκιγχαμ προς τιμήν της μητέρας του με 1.000 VIP καλεσμένους από όλο τον κόσμο.

Την ίδια ώρα στο Λονδίνο οι ουρές για το λαϊκό προσκύνημα πλησιάζουν πλέον σε χρόνους παραμονής τις 14 ώρες, καθώς είναι η τελευταία η μέρα που η σορός της βασίλισσας θα βρίσκεται στο Γουέστμινστερ Χολ.

πληροφορίες από newsbomb.gr

Shares