Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Βασίλης Τόπαλος: Πού στρέφονται οι έρευνες για τον θάνατο του πυγμάχου

Βασίλης Τόπαλος

Μέλημα των Αρχών είναι να απαντηθεί εάν τελικά ο Βασίλης Τόπαλος είχε μπει σε μια διαδικασία έντονης προπόνησης όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα αλλά και αν έκανε sparring (αγώνα προσομοίωσης με άλλους αθλητές)

Νέες καταθέσεις για τον Βασίλη Τόπαλο αναμένεται να δώσουν αθλητές και προπονητές που βρέθηκαν στο γυμναστήριο Πολεμικών Τεχνών στην Καλλιθέα το μοιραίο πρωί της 16ης Δεκεμβρίου. Την ίδια στιγμή «τρέχει» και η έρευνα της Δικαιοσύνης, προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια για τον θάνατο του 16χρονου αθλητής πυγμαχίας, Βασίλη Τόπαλου.

Το προηγούμενο διάστημα κατέθεσαν τέσσερις πυγμάχοι, οι οποίοι είχαν βρεθεί στη Σχολή Πολεμικών Τεχνών στις 16 Δεκεμβρίου. Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε και ο ιδιοκτήτης της σχολής για την προπόνηση που έκανε ο Βασίλης Τόπαλος.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο Βασίλης Τόπαλος πήγαινε αρκετά συχνά στον συγκεκριμένο χώρο. Γι’ αυτό και οι Αρχές θα διερευνήσουν τι συνέβαινε στη σχολή από την 1η Δεκεμβρίου έως και τις 16 Δεκεμβρίου, οπότε και κατέρρευσε ο 16χρονος πυγμάχος.

Μέλημα των Αρχών είναι να απαντηθεί εάν τελικά ο Βασίλης Τόπαλος είχε μπει σε μια διαδικασία έντονης προπόνησης όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα αλλά και αν έκανε sparring (αγώνα προσομοίωσης με άλλους αθλητές). Οι Αρχές όμως θα διερευνήσουν και αν υπήρξε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας και σε αυτό θα ρίξει φως η ιατροδικαστική εξέταση.

Μέχρι στιγμής πάντως, έχουν καταθέσει 15 άτομα, ανάμεσά τους προπονητές και αθλητές πυγμαχίας, οι οποίοι πήγαιναν στη σχολή στην Καλλιθέα. Παράλληλα, γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί κάποια αξιόποινη πράξη σε βαθμό κακουργήματος, η οποία οδήγησε στον θάνατο του 16χρονου αθλητή.

Πηγή: Newsbomb.gr

Shares