Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Βασίλης Τόπαλος: Άλλοι 4 πυγμάχοι καταθέτουν σήμερα για τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου. Σήμερα άλλοι 4 πυγμάχοι, που ήταν στο γυμναστήριο της Καλλιθέας όταν ο νεαρός πρωταθλητής κατέρρευσε, αναμένεται να καταθέσουν στην υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας.

Ο 16χρονος πυγμάχος κατέρρευσε μέσα σε γυμναστήριο στις 16 Δεκεμβρίου. Ο Βασίλης Τόπαλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμάτωμα στο κεφάλι. Έδωσε την μεγάλη μάχη, αλλά ο θάνατος τον νίκησε και έφυγε τελικά από τη ζωή στις 2 Ιανουαρίου.

Από τα γραφεία της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Γενικής Αστυνομικής Ασφαλείας Αττικής, θα περάσουν σήμερα άλλα 4 άτομα, προκειμένου να ριχτεί φως στην υπόθεση και να φανεί τι οδήγησε στον θάνατο του νεαρού παιδιού. Το βράδυ της Τετάρτης (4.1.2023) έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στο μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου, όπου συνέβη το τραγικό συμβάν.

Τα κρίσιμα ερωτήματα
Ο πρωταθλητής της πυγμαχίας βρέθηκε πεσμένος στις τουαλέτες του γυμναστηρίου. Οι αρχές εξετάζουν πως έγινε ο τραυματισμός του Βασίλη Τόπαλου και το αν μετείχε σε αγώνες σπάρινγκ και χτυπήθηκε εκεί ή έκανε προπόνηση και δέχτηκε εκεί κάποιο χτύπημα.

Οι αρχές προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε πολλά κρίσιμα ερωτήματα:

Πώς και πότε προκλήθηκε το μοιραίο χτύπημα;

Συμμετείχε ή όχι σε αγώνες προσομοίωσης εκείνη την ημέρα;
Έκανε σπάρινγκ με μεγαλύτερους και πιο έμπειρους αθλητές;
Γιατί δεν ενημερώθηκε η ομοσπονδία για τους αγώνες σπάρινγκ που φέρεται να συμμετείχε;
Είχε ήδη το αιμάτωμα από πριν
Η ιατροδικαστική εξέταση αλλά και όλα τα στοιχεία δείχνουν ως τώρα ότι το αιμάτωμα στο δεξί ημισφαίριο του κεφαλιού του Βασίλη Τόπαλου δημιουργήθηκε λίγες ώρες πριν οδηγηθεί τη 16η Δεκεμβρίου του 2002 στο χειρουργείο.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η πτώση του νεαρού αθλητή στο γυμναστήριο δεν θα μπορούσε από μόνη της να προκαλέσει το μοιραίο τραύμα, καθώς για να προκληθεί το συγκεκριμένο αιμάτωμα θα έπρεπε να είχε δεχθεί πιο ισχυρό χτύπημα.

«Άκουσα από έξω ένα μπαμ, βγήκα και είδα τον Βασίλη πεσμένο»
Στο Live News μίλησε χθες ο πυγμάχος που βρήκε αναίσθητο τον Βασίλη Τόπαλο. Ο συναθλητής του 16χρονου πυγμάχου περιέγραψε την εικόνα που αντίκρυσε.
«Ήμουν μέσα στην τουαλέτα. Άκουσα από έξω ένα «μπαμ». Βγήκα και είδα τον Βασίλη πεσμένο κάτω. Φώναξα αμέσως τους προπονητές και τον πατέρα του. Τους φώναξα όλους, όποιον μπορούσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Ο προπονητής μου του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και εμείς παίρναμε τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρομακτική ήταν αυτή η στιγμή».

Ο συναθλητής του Βασίλη Τόπαλου διέψευσε τους ισχυρισμούς που τον ήθελαν να έκανε σπάρινγκ με τον 16χρονο, δηλώνοντας πως εκείνη την ημέρα δεν έκανε προπόνηση.

«Ο Βασίλης ερχόταν συχνά στο γυμναστήριο και τον έβλεπα. Έκανε προπονήσεις σε εμάς. Εγώ δεν έκανα ποτέ προπόνηση με τον Βασίλη. Εκείνη τη μέρα δεν είχα βάλει γάντια, γιατί δεν είμαι καν στα κιλά του. Έχουν πει ότι εγώ έκανα σπάρινγκ μαζί του, ενώ εκείνη την ημέρα εγώ δεν έκανα καθόλου προπόνηση», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Στο γυμναστήριο εκείνη τη μέρα γινόταν προπόνηση, όχι σπάρινγκ. Είναι ψέματα ότι γινόταν σπάρινγκ. Έκαναν τεχνικές, όπως κάνει κάθε γυμναστήριο. Ο Βασίλης έκανε συνδυασμούς με τα άλλα παιδιά, δεν είναι ούτε βάρη, ούτε σπάρινγκ. Ήταν συνδυασμοί, στόχοι. Πιο πολύ για την δύναμη και την αντοχή».

Ο συναθλητής του Βασίλη Τόπαλου μίλησε και για το χτύπημα, ποιυ είχε δεχτεί ο 16χρονος. «Το χτύπημα που είχε ο Βασίλης ήταν πολύ βαρύ. Στη ΓΑΔΑ μας ρώτησαν αν πήγε κάποιος και τον βάρεσε με λοστό στο μπάνιο. Δεν μπορεί αυτό το χτύπημα να έχει προκληθεί με γάντι. Ο Βασίλης ήταν πρωταθλητής, ήταν πολύ προσεχτικός, πάντα έκανε προπόνηση με γάντια και κάσκα».

newsit.gr

Shares