Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Έρευνα για ακόμη τρεις άνδρες που κατέβαζαν υλικό από την ίδια πλατφόρμα με τον συγγραφέα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση του Βασίλη Παπαθεοδώρου που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία και έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλο «κλειδί» στην έρευνα για την υπόθεση του συγγραφέα που βρέθηκε στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας φαίνεται πως είναι η πλατφόρμα e-mule μέσω της οποίας «κατεβάζει» κανείς ψηφιακά αρχεία.

Ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως κατά καιρούς έχει αναφερθεί αυτή η πλατφόρμα στα αστυνομικά τμήματα, καθώς λόγω της δημοφιλίας του είναι ικανό να εθίσει άτομα στην προβολή παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Σημείωσε μάλιστα, πως σε χώρες της Άπω Ανατολής μπορεί κανείς να φτάσει σε σημείο να πληρώσει έως και 10.000 ευρώ προκειμένου να παρακολουθήσει έστω και για λίγα λεπτά σε live streaming τέτοιο υλικό.

Στην έρευνα που έγινε στη χώρα μας αναφορικά με την πλατφόρμα βρέθηκε πως μαζί με τον συγγραφέα, την επισκέπτονταν ακόμη τρεις άντρες, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είπε πως η σύλληψη του Βασίλη Παπαθεοδώρου καθυστέρησε καθώς οι αρχές ήθελαν να εξακριβώσουν και τον ρόλο των άλλων τριών αντρών αλλά και την ακριβή δράση του συγγραφέα λόγω της ιδιότητάς του. Σε βάρος των άλλων τριών εμπλεκόμενων έχει σχηματιστεί δικογραφία.

newsit.gr

Shares