Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Βασίλης Καρράς: Οι κάτοικοι του Κοκκινοχωρίου τον αποχαιρετούν συγκινημένοι – «Ήταν ψυχούλα»

Ο Βασίλης Καρράς θα ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Κοκκινοχώρι Παγγαίου την Τετάρτη 27/12

Βαρύ είναι το κλίμα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, την ιδιαίτερη πατρίδα του Βασίλη Καρρά μετά την είδηση του θανάτου του την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023.

Για τους κατοίκους του ο Βασίλης Καρράς δεν ήταν απλώς ένας σπουδαίος τραγουδιστής, αλλά ένας άνθρωπος, ο οποίος έσκυψε πάνω στις ανάγκες τους, βοήθησε πολύ και έκανε έργα στο χωριό για την διευκόλυνση της καθημερινότητας όλων των κατοίκων.

Ακόμη κι αν ο ίδιος είχε φύγει από τον τόπο από την ηλικία των 10 ετών, στην ουσία δεν έφυγε ποτέ, καθώς είχε ιδιαίτερη αγάπη στην ιδιαίτερη πατρίδα του και την επισκεπτόταν με κάθε ευκαιρία, ενώ έργα ανάπλασης, κράσπεδα, χώροι αναψυχής, πραγματοποιήθηκαν με τη δική του φροντίδα. Ο αξέχαστος λαϊκός ερμηνευτής ρωτούσε τους πάντες για τις ανάγκες τους και έκανε συνεχώς δωρεές, βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορούσε τους συγχωριανούς του.

Συγκινημένοι κάτοικοι του χωριού μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ με τα καλύτερα λόγια για τον τραγουδιστή που έφυγε από τη ζωή μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο και αφότου νόσησε από κορονοϊό.

«Πάρα πολύ τον αγαπούσε ο κόσμος, ψυχούλα ήταν», λέει ένας ηλικιωμένος, ενώ μία συγχωριανή του λέει «Είμαστε συγκλονισμένοι, για μας ο Βασίλης ήταν πρώτα από όλα συγχωριανός. Ήταν ένας άνθρωπος, που θα ήμασταν μαζί σήμερα, εδώ ήταν συνέχεια».

Όπως εξηγεί κάτοικος του Κοκκινοχωρίου και συγγενής του μεγάλου τραγουδιστής, «ήταν καλός άνθρωπος, έκανε αγαθοεργίες, έφτιαξε τους δρόμους. Ήταν πρώτα από όλα άνθρωπος, θείος και ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές».

Όλοι έχουν να πουν μόνο τα καλύτερα. «Βοηθούσε τους πάντες, όποιον είχε προβλήματα. Είχε όνειρα για το χωριό, εμένα πρόσφατα μου είπε ότι ήθελε να κάνει και κάποια πράγματα ακόμη».

Πολλά από αυτά που έκανε ο Βασίλης Καρράς δεν τα γνώριζε πολύς κόσμος. «Έχω πάρα πολλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη που μου είπαν ότι έκανε αγαθοεργίες, δεν είχαμε μάθει ποτέ τίποτα. Ξέρω ότι έκανε κυρίως πράγματα για παιδιά. Έστελνε κόσμο στα νοσοκομεία, ρωτούσε ποιοι ειναι από μακριά και έδινε χρήματα για να μπορούν να συμπαραστέκονται στα παιδάκια τους».

Το πιο πρόσφατο δημιούργημα του Βασίλη Καρρά ήταν μία φάρμα όπου καλλιεργούσε δικά του προϊόντα εκεί, στο Κοκκινοχώρι στις πλαγιές του Παγγαίου.

Το χωριό του, θα είναι η τελευταία κατοικία του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, ο οποίος θα ταφεί εκεί, στο Κοκκινοχώρι, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, ενώ αύριο Τρίτη η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 09:00 έως τις 13:00 στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

newsbomb

Shares