Παρασκευή , 20 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Βάση στον Άρη ονειρεύεται τώρα η Κίνα – Στόχος η εκμετάλλευση των πόρων του Κόκκινου Πλανήτη

Το Πεκίνο μπαίνει δυναμικά στην κούρσα της διαστημικής εξερεύνησης. Βιάζεται μάλιστα να “βάλει στο χέρι” τον πλούτο του “αδελφού” πλανήτη της Γης…

Ο κορυφαίος κατασκευαστής πυραύλων της Κίνας, Wang Xiaojun, (σ.σ. είναι o επικεφαλής της κρατικής Ακαδημίας Εκτόξευσης Τεχνολογίας Οχημάτων της Κίνας), αποκάλυψε τα σχέδιά του για αρκετές επανδρωμένες αποστολές στον πλανήτη Άρη προκειμένου να κατασκευαστεί βάση στο έδαφός του. Η μόνιμα κατοικούμενη εγκατάσταση θα επιτρέψει στο Πεκίνο να αποκτήσει και να εκμεταλλευτεί τις φυσικές πηγές του πλανήτη.

Ο Wang Xiaojun

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη σχετική με την εξερεύνηση του Διαστήματος, η ίδιος αποκάλυψε ότι η αποστολή θα πραγματοποιηθεί κλιμακωτά, σε πολλά ταξίδια, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη προγραμματιστεί για το 2033, το 2035, το 2037 και το 2041. Το επίσημο site China Space News, (Διαστημικά Νέα της Κίνας), μετέδωσε ότι πριν τις επανδρωμένες αποστολές, ρομπότ θα έχουν πραγματοποιήσει εξερευνήσεις στον Κόκκινο Πλανήτη.

China's Mars Base — the Story INSTITUTE

Kαλλιτεχνική άποψη της βάσης

Τα ρομπότ θα αναλύσουν το έδαφος για σημεία όπου ενδεχομένως θα μπορούσε να οικοδομηθεί η βάση και θα αναπτύξουν τεχνολογίες εξόρυξης και συλλογής των φυσικών πόρων.Ο ίδιος ορματίζεται μάλιστα έναν στόλο από οχήματα που θα ταξιδεύουν μεταξύ  Άρη και Γης, μεταφέροντας φορτία.

China's Zhurong Mars rover takes a selfie - BBC News

To Zhurong εν δράσει

Τον περασμένο μήνα, το Πεκίνο χρησιμοποίησε το εξερευνητικό μη επανδρωμένο όχημα Zhurong στην επιφάνεια του πλανήτη. Το σκάφος ταξίδεψε για περισσότερους από εννέα μήνες στο Διάστημα.

σ.σ. Ο Άρης έχει καταστεί πεδίο έντονων δραστηριοτήτων, μετά από μια σειρά μεγάλων εκτοξεύσεων το 2020. Το σκάφος Hope των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με στόχο τη μελέτη των καιρικών και κλιματικών συστημάτων, έφτασε στην τροχιά του Άρη στις αρχές Φεβρουαρίου, προσθέτοντας τη χώρα σε μια σειρά άλλων που ήδη μελετούσαν τον πλανήτη. Ακολούθησε η αποστολή Tianwen-1 της Κίνας.

 

Πηγή:  Express

Toυ ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares