Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Βάρκα γεμάτη αλλοδαπούς έπεσε πάνω σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Αγνοούνται 3 άτομα…

Ατύχημα στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης καθώς βάρκα γεμάτη με αλλοδαπούς έπεσε πάνω σε σκάφος του Λιμενικού.Αποτέλεσμα της σύγκρουσης, που σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα, ήταν να τραυματιστούν 6 από τους αλλοδαπούς ενώ αγνοούνται τρία άτομα – δύο άνδρες και ένα παιδί.

Σημειώνεται ότι στη βάρκα επέβαιναν 34 άτομα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό η βάρκα με τους αλλοδαπούς δεν είχε φώτα ναυσιπλοΐας με αποτέλεσμα οι χειριστές του φουσκωτού του ΛΣ που έκανε περιπολία να μην την αντιληφθεί και να επέλθει η σύγκρουση.

Ένα αγοράκι τριών ετών και δυο άνδρες ηλικίας 26 και 28 ετών αγνοούνται, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1. Από τους 31 ανθρώπους που περισυνελλέγησαν μετά τη σύγκρουση από σκάφος της Frontex που βρισκόταν την ίδια ώρα στην περιοχή, οι έξι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο του νησιού.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγκαδιανό, δυο από τους τραυματίες είναι σοβαρά. Ανάμεσα στους έξι που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είναι και μια έγκυος γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους. Οι άλλοι τρεις είναι σε κατάσταση σοκ.

Shares