Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Βαριές απώλειες στην Ασία

 

Υποχωρούν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη με τους επενδυτές να παραμένουν ανήσυχοι για τις πιθανότητες μιας παγκόσμιας ύφεσης καθώς η αμερικανική Federal Reserve και άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τον πληθωρισμό αυξάνοντας με ταχύτητα τα επιτόκια τους.

Τα αρνητικά πρόσημα στην Ασία ακολουθούν το αδύναμο ξεκίνημα χθες στη Wall Street με τους δείκτες να κατρακυλούν πάνω από 2% στις αρχικές συναλλαγές. Η εικόνα πάντως βελτιώθηκε αισθητά μέχρι το κλείσιμο, με τον Dow Jones να περιορίζει σημαντικά τις απώλειες του, τον ευρύτερο S&P 500 να ανακτά το θετικό πρόσημο και τον τεχνολογικό Nasdaq να κλείνει τελικά στο +1,75% αν και στα χαμηλά του βρέθηκε να χάνει 1,9%.

Την ίδια στιγμή η τιμή του αμερικανικού αργού κατρακύλησε σχεδόν 9 δολ. διολισθαίνοντας κάτω από το επίπεδο των 100 δολ. για πρώτη φορά από τις αρχές του Μαΐου.

Οι άγριες διακυμάνσεις στις αγορές αντανακλούν την ανησυχία των επενδυτών ότι οι οικονομίες επιβραδύνουν ή κινδυνεύουν να διολισθήσουν σε ύφεση υπό το βάρος του ξέφρενου πληθωρισμού και των αυξήσεων στα επιτόκια.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 χάνει 1,2% στις 26.107,65 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει βουτιά 2,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 1,7%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 1,5%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,4%.

Πηγή: capital.gr

Shares