Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

Βαριές απώλειες στην Ασία

Κατρακυλούν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά το κλείσιμο των S&P 500 και Dow Jones με αρνητικό πρόσημο για έκτη διαδοχική συνεδρίαση χθες στη Wall Street με τις ανησυχίες για τον κίνδυνο της ύφεσης να παραμένουν στο προσκήνιο.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 χάνει 1,5% στις 26.173,98 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κατρακυλά 2,5%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει πτώση 1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει βουτιά 2,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,5%. Οι δείκτες σε Ταϊβάν, Σιγκαπούρη και Ινδονησία επίσης χάνουν έδαφος.

Οι κλυδωνισμοί στα χρηματιστήρια έρχονται εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι οι επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε ύφεση τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Στη Wall Street ο Dow Jones μπήκε σε bear market τη Δευτέρα, ακολουθώντας τους υπόλοιπους δείκτες, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι οι επιθετικές αυξήσεις της Federal Reserve θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες και το 2023, εκτροχιάζοντας την ανάπτυξη. Τα αμερικανικά επιτόκια από το μηδέν που ήταν στο ξεκίνημα του 2022 έχουν σκαρφαλώσει στο 3% με 3,25% με τους αναλυτές να περιμένουν να ξεπεράσουν το 4% το επόμενο έτος.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares