Κυριακή , 14 Απριλίου 2024

Βαριές απώλειες για τα μέταλλα

Υποχώρησαν οι τιμές του χρυσού την Τρίτη υπό την πίεση της ενίσχυσης του δολαρίου μετά τα ισχυρά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για την αμερικανική αγορά κατοικίας και ενώ οι επενδυτές περιμένουν την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ αύριο στο Κογκρέσο.

Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου έχασε 23,50 δολ. ή 1,2% και έκλεισε στα 1.947,70 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το ασήμι Ιουλίου κατρακύλησε 89 cents ή 3,7% και έκλεισε στα 23,23 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός του ίδιου μήνα σημείωσε μικρές απώλειες 0,1% στα 3,88 δολ. η λίβρα.

Η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε 19,30 δολ. ή 2% στα 968 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου έχασε 37,10 δολ. ή 2,6% στα 1.379,10 δολ. ανά ουγγιά.

Τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την αγορά κατοικίας αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο η Federal Reserve να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της μετά την παύση στην τελευταία συνεδρίαση της.

Οι ενάρξεις νέων κατοικιών σημείωσαν άλμα 21,7% τον Μάιο στις 1,63 εκατ. από 1,34 εκατ. τον Απρίλιο, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις. Οι οικοδομικές άδειες στο μεταξύ, ένδειξη της μελλοντικής δραστηριότητας, αυξήθηκαν 5,2%.

Τα στοιχεία οδήγησαν σε ανοδικό έδαφος το δολάριο πιέζοντας τις τιμές των μετάλλων. Ο δείκτης ICE U.S. Dollar κερδίζει σχεδόν 0,1% σήμερα στο 102,57.

Πλεόν οι επενδυτές περιμένουν την εμφάνιση του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ αύριο στη Βουλή των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας κατάθεσης του για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική. Η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη αναμένεται να δώσει νέα στοιχεία για την πορεία των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Πηγή: capital.gr

Shares