Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

Β.Πούτιν: «Η Δύση με τις κυρώσεις προκαλεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση»-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ως προτεραιότητα της Ρωσίας έθεσε τη σωτηρία των ανθρώπων του Ντονμπάς

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μιλώντας στα μέλη της κυβέρνησης επεσήμανε για άλλη μια φορά τις ευθύνες της Δύσης για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση που έχει προκύψει από την απόφαση της να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «απατεώνες» τους Δυτικούς, λέγοντας πως από τις 23 Σεπτεμβρίου και από τα 203 πλοία που έφυγαν από τα λιμάνια της Ουκρανίας, μόνο τέσσερα πήγαν στις φτωχότερες χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΗΕ.

«Η κατάσταση εδώ δεν αλλάζει, είναι μια πλήρης απάτη, και τίποτα περισσότερο. Επαναλαμβάνω, η Δύση προκαλεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση», δήλωσε ο Πούτιν.

Ανέφερε ακόμα πως η φετινή συγκομιδή σιτηρών στη Ρωσία αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς 138,7 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών έχουν ήδη συγκομιστεί και αναμένονται, συνολικά, 150 εκατομμύρια τόνοι.

https://twitter.com/i/status/1574716317407772672

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως στη σημερινή δύσκολη κατάσταση, η Ρωσία θα καλύψει τις ανάγκες της και θα είναι σε θέση να εξάγει σιτηρά. «Στην τρέχουσα δύσκολη κατάσταση, η κάλυψη των αναγκών μας με τα πιο σημαντικά είδη είναι εγγυημένη», σημείωσε.

Ως προτεραιότητα της Ρωσίας έθεσε τη σωτηρία των ανθρώπων του Ντονμπάς την τρέχουσα περίοδο καθώς και τα εν εξελίξει δημοψηφίσματα προσάρτησας σε Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.

«Φυσικά, σήμερα, στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και των δημοψηφισμάτων στο Ντονμπάς, η διάσωση ανθρώπων σε όλα τα εδάφη που διεξάγονται τα δημοψηφίσματα βρίσκεται στο προσκήνιο και είναι στο επίκεντρο της προσοχής ολόκληρης της κοινωνίας μας, ολόκληρης της χώρας. Αυτό είναι φυσικό, διότι συνδέεται επίσης με μια σειρά από δραματικά γεγονότα» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares