Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022

Β.Πούτιν: «Δεν βλέπω κανένα λόγο και δεν έχω καμία ανάγκη να συναντήσω τον Αμερικανό πρόεδρο Τ.Μπάιντεν»

Αυτό σημαίνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος το πάει «μέχρι τέλους»

Με σκληρό τρόπο απάντησε ο Ρώσος πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο ερώτημα που του τέθηκε για το αν σκοπεύει να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τ.Μπάιντεν στη σύνοδο κορυφής της G20, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας: Β.Πούτιν: «Δεν βλέπω κανένα λόγο και δεν έχω καμία ανάγκη να συναντήσω τον Αμερικανό πρόεδρο» είπε χαρακτηριστικά σβήνοντας έτσι τις ελπίδες κάποιων ότι η Ρωσία θα μπορούσε ένα «συνθηκολογήσει» στην Ουκρανία λόγω απωλειών.

Στην συνέντευξη Τύπου του μετά την επίσκεψή του στο Καζακστάν δεν άφησε «παράθυρο» επικοινωνίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ρωτήσουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αν είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στη σύνοδο κορυφής της G20, αν και δεν βλέπω την ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο».

«Πρέπει να τον ρωτήσουμε αν είναι έτοιμος να διεξάγει τέτοιες διαπραγματεύσεις μαζί μου ή όχι. Δεν βλέπω την ανάγκη, για να είμαι ειλικρινής, σε γενικές γραμμές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλατφόρμα για οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Β.Πούτιν, απαντώντας στην ερώτηση αν θα πάει στη σύνοδο κορυφής της G20 και αν είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον Τ.Μπάιντεν εκεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ακόμα, σε σχόλιο για τη μερική επιστράτευση, πως «εντός δύο εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μέχρι σήμερα», όπως είπε, «222.000 άτομα από τα προβλεπόμενα 300.000 έχουν ήδη κινητοποιηθεί» και ζήτησε επίσης να «βελτιωθεί η ποιότητα της κινητοποίησης.»

Αναφερόμενος στην επιχείρηση στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως «η Ρωσία δεν έχει στόχο να την καταστρέψει και δεν βλέπει την ανάγκη, τη δεδομένη στιγμή, για μαζικά χτυπήματα. Ενεργούμε σωστά και έγκαιρα».

Αυτό σημαίνει το ότι το πάει «τέλους» ο Ρώσος πρόεδρος και πριν ολοκληρωθούν οι στόχοι της ρωσικής επέμβασης δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares