Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Β. Λύκος: Όλη η αλήθεια για τις πυρκαγιές // «Θέλουν η Ελλάδα να γίνει η μπαταρία της Ευρώπης – Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα μας»

“Γιατί πέρυσι που ήταν προεκλογική χρονιά μπήκαν ελάχιστες φωτιές; Γιατί πέρυσι λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός και όχι φέτος;”.

Αποκαλυπτική η συνέντευξη που παραχώρησε στον Focus FM 103.6 και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Διδάκτορας Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Λύκος.

“Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ένα ενοποιημένο κέντρο πρόληψης, διαχείρισης και προστασίας. Πως μπορούν να μιλούν για κλιματική αλλαγή-κλιματική κρίση και από την άλλη να μην λαμβάνουν μέτρα αποκατάστασης των βουνών, των θαλασσών, των αιγιαλών μας. Γιατί η γειτονική Βουλγαρία που έχει περίπου το ίδιο οικοσύστημα δεν καίγεται όπως η Ελλάδα;.

“Δεν είναι μόνο ότι έχουν έναν ενιαίο φορέα δασοπροστασίας και προστασίας, είναι γιατί αυτόν τον φορέα τον έχουν αποκεντρώσει και περάσει στα χωριά στους τόπους τους. Αλλά εμείς αυτά δεν τα θέλουμε, το σκεπτικό είναι ότι έχουμε αστυνομικούς” τόνισε.

«Θέλουν η Ελλάδα να γίνει η μπαταρία της Ευρώπης. Κάποιους τους ενδιαφέρει μόνο ο χώρος, όχι η χώρα… όχι οι κάτοικοι. Δεν μπορεί να μας λένε ότι δεν υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και το κάψιμο των δασών όταν βλέπουμε ότι εκεί έπειτα μπαίνουν ανεμογεννήτριες. Και γιατί δεν ψηφίζουν όλα τα κόμματα ότι στις καμένες περιοχές να μην επιτρέπεται καμία χρήση για τα επόμενα 25 χρόνια» αναρωτήθηκε ο κ. Λύκος. Ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επισιτιστική κρίση.

“Ποιος θα αποζημιώσει τους κτηνοτρόφους. Κάηκε το ζωικό κεφάλαιο αλλά του χρόνου από τον χειμώνα θα δείτε πόσο μεγάλη αύξηση θα πάρει το κρέας” επεσήμανε.

Ο Δρ Βασίλης Λύκος μίλησε ακόμη για ανθελληνισμό των ελληνικών νησιών.
«Ποιος θα πάει ξανά στη Ρόδο, οι ξενοδόχοι θα αναγκαστουν να πουλήσουν τις επιχειρήσεις τους που μπορεί να περάσουν στα χέρια Τούρκων επιχειρηματιών. Και σιγά σιγά να αλλάξει και ο πληθυσμός. Το ίδιο θα γίνει και στη Μύκονο, που θέλουν να την κάνουν ένα σύγχρονο Ντουμπάι το οποίο να είναι αποκλεισμένο από την ίδια την Ελλάδα. Το ίδιο και στη Σαντορίνη.

Το σύνθημα είναι εκκενώστε και εσείς φταίτε. Φυσικά τα αποδίδουμε όλα στα ανεξέλεγκτα φυσικά φαινόμενα.

Ακούστε εδώ όλη την συνέντευξη:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares