Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Β.Κρητικός: «Οδεύουμε ταχύτατα προς κοινωνικά δράματα – Τους μήνες 100.000 οικογένειες θα χάσουν τις περιουσίες τους» ΗΧΗΤΙΚΟ- Focus FM

Στα «δίχτυα» των πλειστηριασμών χιλιάδες οικογένειες. «Μέχρι το τέλος του 2022 είναι προγραμματισμένο να γίνουν 40.000 πλειστηριασμοί, να ολοκληρωθούν… αυτός είναι ο σχεδιασμός» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ρ/σ Focus και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο οικονομολόγος και πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών Ευάγγελος Κρητικός.

Τόνισε ότι στόχος των funds «δεν είναι το σπίτι καθαυτό, στόχος είναι να παίρνουν το ακίνητο, να το κάνουν ομόλογα και να το πουλάνε στα διεθνή χρηματιστήρια έναντι μελλοντικών αξιών». Ο κ. Κρητικός ανέφερε ότι «μέσα σε 18-20 μήνες 100.000 οικογένειες θα χάσουν τις περιουσίες τους, με ταχύτατες διαδικασίες και χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν». Εκτίμησε ότι «οδεύουμε ταχύτατα προς κοινωνικά δράματα και προς αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφερόμενος στα funds υπογράμμισε ότι «οι κερδοσκόποι, οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν ενδιαφέρονται να σε διευκολύνουν για να αποπληρώσεις, στρατηγική και σκοπός τους είναι όπως γρήγορα τοποθετήθηκαν, γρήγορα να αποκομίσουν κέρδη και να φύγουν».
«Εάν ένα δάνειο πουληθεί και έρθει μία ξένη εταιρεία με έδρα π.χ. το Λουξεμβούργο ή το Μεξικό να σου κάνει πλειστηριασμό ένα κύριο θέμα που μπορείς να θέσεις είναι αυτό της εκπροσώπησης και αντιπροσώπευσης διότι εσύ δεν έχεις συναινέσει ποτέ σε κάτι τέτοιο, δεν έχεις ενημερωθεί ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και να μεταβιβαστεί το δάνειο…» πρόσθεσε.

Ακούστε εδώ:

 

 

 

Shares