Πέμπτη , 28 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Τζούλιαν Ασάνζ: Ο άνθρωπος, που αποκάλυψε βασανιστήρια και εγκλήματα πολέμου, παραμένει διωκόμενος και καταδικασμένος σε αργό θάνατο

Τζούλιαν Ασάνζ: Συγκίνηση προκαλεί η ανάρτηση   μητέρα του Ασάνζ  λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι το μόνο που θέλει είναι η επιστροφή του γιου της .

Η ντροπή της ανθρωπότητας & των ελεύθερα σκεπτόμενων του πλανήτη. Ένας άνθρωπος, που αποκάλυψε βασανιστήρια & εγκλήματα πολέμου, παραμένει διωκόμενος & καταδικασμένος σε αργό θάνατο, γιατί τόλμησε να αποκαλύψει τα αίσχη της (βαριά ασθενούσας & δήθεν δημοκρατικής) Αυτοκρατορίας..

https://twitter.com/MrsC_Assange/status/1331779306494648321

Εν αναμονή αυτής της απόφασης, ο ιδρυτής του WikiLeaks θα παραμείνει στη φυλακή διευκρίνισε η δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η βρετανική δικαιοσύνη θα εκδώσει στις 4 Ιανουαρίου την απόφασή της σχετικά με το αίτημα έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ, την οποία έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ, που θέλουν να τον δικάσουν για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων απόρρητων εγγράφων, έγινε γνωστό σήμερα από τη δικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Εν αναμονή αυτής της απόφασης, ο ιδρυτής του WikiLeaks θα παραμείνει στη φυλακή, διευκρίνισε η Βανέσα Μπαράιτσερ μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, που διήρκεσε σχεδόν 4 εβδομάδες, ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Όλντ Μπέιλι, στο Λονδίνο.

Η αμερικανική δικαιοσύνη θέλει να δικάσει τον 49χρονο Αυστραλό κυρίως για την κατηγορία της κατασκοπείας. Βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης 175 ετών, διότι δημοσιοποίησε, από το 2010, περισσότερα από 700.000 απόρρητα έγγραφα σχετικά με τις στρατιωτικές και διπλωματικές δραστηριότητες των ΗΠΑ, ιδίως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2019, αφού πέρασε 7 χρόνια στη διπλωματική αντιπροσωπεία του Ισημερινού, όπου είχε βρει καταφύγιο, έχοντας παραβιάσει τους όρους της αποφυλάκισής του, υπό τον φόβο της έκδοσης στις ΗΠΑ.

Προσέφυγε στη βρετανική δικαιοσύνη με αίτημα να καθορίσει εάν το αμερικανικό αίτημα της έκδοσης τηρεί έναν συγκεκριμένο αριθμό νομικών κριτηρίων και κυρίως εάν είναι δυσανάλογο ή ασύμβατο με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με πληροφορίες:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares