Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Τζων Ράτκλιφ: H Kίνα είναι ο Νούμερο 1 κίνδυνος ασφαλείας για τις ΗΠΑ

O Tζων Ράτκλιφ, γενικός διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, με άρθρο του στη Wall Street Journal, προειδοποιεί τους Αμερικανούς για τον κίνδυνο που έρχεται από την Κίνα.

“Αν μπορούσα, από τη θέση αυτή που βρίσκομαι, να ενημερώσω τον αμερικανικό λαό, το ένα πράγμα που θα του έλεγα είναι ότι η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κίνας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την Αμερική σήμερα και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία και την ελευθερία σε ολόκληρο τον κόσμο από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.”, γράφει ο Ράτκλιφ.

Και συνεχίζει: “Οι μυστικές υπηρεσίες είναι σαφείς. Το Πεκίνο αποσκοπεί να κυριαρχήσει στις ΗΠΑ και στον λοιπό πλανήτη, οικονομικά, στρατιωτικά και τεχνολογικά. Πολλές από της δημόσιες πρωτοβουλίες της Κίνας και πολλές από τις πιο σημαντικές εταιρείες της δεν είναι τίποτε άλλο παρά “βιτρίνα” για τις δραστηριότητες του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.”

Ο ίδιος προσθέτει: “Αποκαλώ αυτή την προσέγγιση της οικονομικής κατασκοπείας της Κίνας “κλέβω, αντιγράφω και αντικαθιστώ”. Η Κίνα κλέβει από τις αμερικανικές εταιρείες τα επιτεύγματα τους, αντιγράφει την τεχνολογία, και μετά τις αντικαθιστά στην παγκόσμια αγορά.”

Πηγή: Wall Street Journal

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares