Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τζόκοβιτς: «Κίνητρό μου να γράψω μεγαλύτερη ιστορία»

Τζόκοβιτς: «Κίνητρό μου να γράψω μεγαλύτερη ιστορία»

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ετοιμάζεται να επιστρέψει στις επίσημες εμφανίσεις του στην Αυστραλία, και τόνισε πως η πιθανότητα να γράψει μεγαλύτερη ιστορία του δίνει κίνητρο.


Οι περιορισμοί για την πανδημία έχουν χαλαρώσει ενώ δεν εφαρμόστηκε και η τριετής απαγόρευση εισόδου στη χώρα για τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Αδελαΐδα και ετοιμάζεται για το πρώτο τουρνουά της χρονιάς (1-8 Ιανουαρίου).

Ο Σέρβος και Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, καταλαμβάνει το Νο1 του ταμπλό στο Adelaide International, έχοντας μαζί του τους Μεντβέντεφ, Αλιασίμ, Ρούνε, Ρούμπλεφ, Μάρει και Χατσάνοφ σε ένα πολύ δυνατό field.

«Το ταμπλό είναι πολύ δυνατό. Έχεις τον Μεντβέντεφ, τον Φίλιξ, τον Ρούμπλεφ. Υπάρχουν πραγματικά τοπ αθλητές. Επίσης, στον πρώτο γύρο μπορείς να παίξεις με τον Θανάση Κοκκινάκη που είναι ο υπερασπιστής του τίτλου. Θα είχε πλάκα να παίξω με τον Θανάση μπροστά στο κοινό του» δήλωσε ο πολύπειρος Σέρβος τενίστας πριν την κλήρωση του ταμπλό που τον έφερε μαζί με τον Μεντβέντεφ και τον Σαποβάλοφ.

Ο 35χρονος από το Βελιγράδι, πριν 16 χρόνια και σε ηλικία 19 ετών, είχε κατακτήσει τον τρίτο τίτλο της καριέρας του, στην Αδελαΐδα και σε δηλώσεις του ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών του για το 2023, δήλωσε έτοιμος για κάθε πρόκληση.

«Πάντα είχα πίστη στον εαυτό μου και πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω κάθε τουρνουά που συμμετέχω. Νομίζω με την καριέρα που έχω, αξίζω να αισθάνομαι έτσι. Προφανώς και τα πράγματα είναι διαφορετικά. Υπάρχουν πολλοί νέοι τενίστες στο tour και πλέον υπάρχει αλλαγή φρουράς. Αλλά εγώ κι ο Ναδάλ, είμαστε ακόμα δυνατοί από τους παλιούς.

Ξέρω τι πρέπει να κάνω για να τους αντιμετωπίσω και για να είμαι ένας από τους διεκδικητές του τίτλου στη Μελβούρνη. Έχω καλές αναμνήσεις και προϊστορία στην Αυστραλία και πολλά θετικά συναισθήματα. Μπορώ να το κάνω ξανά, μπορώ να πάω μακριά» είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 10ο τίτλο του στο Australian Open που ξεκινάει στις 16 Ιανουαρίου στη Μελβούρνη.

«O στόχος είναι να είμαι στο peak μου στη Μελβούρνη. Εκεί θέλω να παίξω το καλύτερό μου. Σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου, έχω πιθανότητες να γράψω μεγαλύτερη ιστορία. Αυτό είναι που μου δίνει κίνητρο. Είναι πρόκληση αλλά και κίνητρο» κατέληξε.

Πηγή: fosonline.gr

Shares