Πέμπτη , 28 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Τζιμ Ρις: Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να ενώσουν δυνάμεις για να περιορίσουν την επιρροή της Κίνας

Με έκθεση του που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής του Αϊντάχο Τζιμ Ρις, πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας για τις Εξωτερικές  Σχέσεις,  υποστηρίζει ότι η συνεργασία μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρώπης είναι ολοένα και πιο σημαντική στις περιοχές του Ινδικού και Ειρηνικού Ωκεανού καθώς και στην Αφρική έτσι ώστε να περιοριστεί η ολοένα αυξανόμενη κινεζική επιρροή σε αυτές.

Οι τομείς της συνεργασίας εκτείνονται στην προαγωγή των επενδύσεων στις  υποδομές των συγκεκριμένων περιοχών καθώς και στην επίτευξη της ασφάλειας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και στον Ινδικό Ωκεανό.

Η κίνηση έρχεται τη στιγμή που η Ε.Ε. ετοιμάζεται να ζητήσει από τον νεοκλεγέντα Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να “χρησιμοποπιήσει την ευκαιρία που εμφανίζεται μόνο μια φορά σε κάθε γενιά” για να σφυρηλατήσει μια νέα διεθνή συμμαχία που θα αντιμετωπίσει την “στρατηγική πρόκληση” που θέτει η Κίνα.

Οι εκκλήσεις για μια ευρωατλαντική συμμαχία αυξάνονται συνεχώς μετά τη νίκη Μπάιντεν καθώς ο Τραμπ είχε λάβει εχθρική στάση απέναντι στην Ευρώπη και ήθελε να αντιμετωπίσει το Πεκίνο με τα μέσα που διαθέτει η Ουάσινγκτον.

Πηγή: South China Morning Post

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares