Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τζεφ Μπέζος: Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος για την πτήση μου στο διάστημα

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος δήλωσε σήμερα πως είναι ενθουσιασμένος και περίεργος, όχι όμως πολύ αγχωμένος, την παραμονή της συμμετοχής του στην εναρκτήρια υποτροχιακή πτήση της εταιρείας του Blue Origin δίπλα στους γηραιότερους και νεότερους ανθρώπους που έχουν ποτέ ταξιδέψει στο διάστημα.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και τρεις ακόμη συνταξιδιώτες του αναμένεται να πετάξουν από μια περιοχή στην έρημο του δυτικού Τέξας σε ένα ταξίδι 11 λεπτών έως το χείλος του διαστήματος με το New Shepard της Blue Origin, έναν ύψους 18,3 μέτρων και πλήρως αυτόνομο πύραυλο-κάψουλα. Η πτήση αυτή αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στην καθιέρωση της βιομηχανίας του διαστημικού τουρισμού.

Ο Μπέζος παραχώρησε σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων ενόψει της εκτόξευσης, που αναμένεται στις 16.00 ώρα Ελλάδας από τις εγκαταστάσεις Launch Site One της Blue Origin, σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από τα περίχωρα της πόλης Βαν Χορν του Τέξας.

“Ο κόσμος με ρωτάει συνεχώς εάν είμαι αγχωμένος, Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος. Είμαι ενθουσιασμένος. Είμαι περίεργος. Θέλω να γνωρίσω τι θα μάθουμε”, είπε ο Μπέζος, ιδρυτής της Amazon.com Inc, στην εκπομπή “CBS This Morning”.

“Έχουμε εκπαιδευτεί. Το όχημα είναι έτοιμο. Το πλήρωμα είναι έτοιμο. Η ομάδα είναι φανταστική”, τόνισε ο Μπέζος.

“Νιώθουμε πολύ καλά με αυτό”.

Μαζί με τον Μπέζος και τον αδελφό του Μαρκ Μπέζος θα ταξιδέψουν η 82χρονη πρωτοπόρος αεροπόρος Ουάλι Φανκ και ο 18χρονος Όλιβερ Ντέιμεν, ένας απόφοιτος Λυκείου που αναμένεται να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία, φυσική και διαχείριση καινοτομιών τον Σεπτέμβριο.

Ο Ντέιμεν είναι ο πρώτος επί πληρωμή πελάτης της εταιρείας. Ο πατέρας του είναι επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Somerset Capital Partners.

Η πτήση πραγματοποιείται 9 ημέρες αφότου ο ανταγωνιστής δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον ταξίδεψε με το σκάφος της εταιρείας του Virgin Galactic.

Ο Τζεφ Μπέζος θέλησε να υποβαθμίσει οποιονδήποτε ανταγωνισμό με τον Μπράνσον.

“Υπάρχει ένας άνθρωπος που ήταν ο πρώτος (που ταξίδεψε) στο διάστημα. Το όνομά του ήταν Γιούρι Γκαγκάριν. Και αυτό συνέβη πριν από πολύ καιρό”, σημείωσε ο Μπέζος σε συνέντευξή του στην εκπομπή Today του NBC.

“Νομίζω θα είμαι ο 570ος ή κάτι τέτοιο. Εκεί θα βρισκόμαστε στον κατάλογο αυτόν. Επομένως, δεν πρόκειται για μια αναμέτρηση. Πρόκειται για το χτίσιμο ενός δρόμου προς το διάστημα, προκειμένου οι μελλοντικές γενιές να μπορέσουν να κάνουν απίστευτα πράγματα στο διάστημα”, τόνισε ο Μπέζος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares