Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022

Τζ. Κόντε: Στηρίζω τον Ντράγκι, δεν δέχομαι μαθήματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, απάντησε σήμερα στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος χθες βράδυ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει τους «πεντάστερους».

«Δεν θέσαμε ποτέ υπό αμφισβήτηση τη στήριξή μας στον Μάριο Ντράγκι, δεν δέχομαι μαθήματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού από κανέναν», δήλωσε πριν από λίγο στους δημοσιογράφους ο Κόντε.

«Θα συνεχίσουμε να προάγουμε τις αξίες του κινήματός μας, είμαστε και παραμείνουμε η πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας σε ό,τι αφορά την προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης, των κοινών συμφερόντων των πολιτών και της οικολογικής μετάβασης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός. Παράλληλα, ο Κόντε τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να εγκαταλείψει την ηγεσία του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

O Λουίτζι Ντι Μάιο, στο μεταξύ, δημιουργεί νέα ομάδα στην γερουσία, η οποία θα ονομαστεί «Μαζί για το μέλλον», με προοπτική να εξελιχθεί σε κόμμα. Mέχρι αυτή την στιγμή, ακολούθησαν τον υπουργό Εξωτερικών, στην νέα αυτή πολιτική πρωτοβουλία, 51 βουλευτές και 11 γερουσιαστές. Πριν από την αποσχιστική αυτή πρωτοβουλία, στο ιταλικό κοινοβούλιο οι «πεντάστεροι» εκπροσωπούνταν από 72 γερουσιαστές και 155 βουλευτές.

zougla.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares