Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ στην Παλαιστίνη: Εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Χαμάς…

Μεγάλη αναστάτωση και οργή φαίνεται πως επικρατεί στο Ισραήλ μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς εναντίον της μεγαλούπολης του Τελ Αβίβ, αν και οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις φέρονται να πιστεύουν ότι η εκτόξευσή τους έγινε από λάθος προς αυτή την κατεύθυνση… ίσως για να παράσχει οριακή κάλυψη στη Χαμάς, διαμηνύοντας ότι δεν επιθυμεί κλιμάκωση και δεν σκοπεύει να προχωρήσει πέρα από τη συνήθη ανταπόδοση.

Ωστόσο, ρίχθηκαν συνολικά εννιά ρουκέτες, κρατώντας ξάγρυπνους τους κατοίκους κατά τη διάρκεια της νύχτας, έξι εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν από το γνωστό σύστημα Iron Dome. Η κλιμάκωση δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου συσκέφθηκε με τη στρατιωτική ηγεσία και στη συνέχεια, αφού έριξαν την ευθύνη για την εκτόξευση στη Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας “εξουδετέρωση” περίπου 100 στόχων εντός της περιοχής…

Η Χαμάς αρνήθηκε την ευθύνη, όμως εκπρόσωπός της δήλωσε ξεχωριστά, ότι “ο λαός της Γάζας συνεχίζει τον αγώνα”… έγραψε στον “τοίχο” του στο Facebook ότι συνεχίζεται ο αγώνας κατά της κατοχής και για να σπάσει ο αποκλεισμός. Μόνο που οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν αποχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια από τη Γάζα, ενώ μόνο τρελός θα επέτρεπε σε γείτονα τύπου Χαμάς, ελεύθερη πρόσβαση στο έδαφός του.

Η ισλαμιστική οργάνωση δήλωσε σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι δεν ενδιαφέρεται για κλιμάκωση με το Ισραήλ. Από μόνη της η φρασεολογία, παραπέμπει σε άλλες περιπτώσεις που ενδιαφερόταν, παρότι γνώριζε ότι θα επακολουθήσει αιματοκύλισμα.

Η επίθεση με τις ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ είναι η πρώτη μετά την επιχείρηση “Protective Edge” το καλοκαίρι του 2014, καθώς η Χαμάς και οι διάφορες εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις επιλέγουν να εξαπολύουν επιθέσεις κατά ισραηλινών κοινοτήτων κοντά στα σύνορα.


defence-point.gr

Shares