Τρίτη , 5 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Twitter: Τρεντάρει το #cancel_influencers λόγω αμφιλεγόμενων τοποθετήσεων δημοσιογράφων για τον βιασμό 24χρονης

“Επανάσταση” ξέσπασε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με την φράση #cancel_influencers να λαμβάνει τόπο αυτές τις ώρες με αφορμή κάποιων αποσπασμάτων από διάφορα ΜΜΕ να έχουν αναρτηθεί από χρήστες, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σάλος. Τι το προκάλεσε όμως…

Αρχικά, όλα περιτριγυρίζονται από το θέμα του βιασμού της 24χρονης, το οποίο συγκλόνισε το πανελλήνιο και που παράλληλα συνέλαβε στην όλο και μεγαλύτερη αναξιοπιστία προς τα Ελληνικά ΜΜΕ μετά από καταγγελίες περί “αποσιώπησης”.

Συγκεκριμένα, χρήστες αναρτούν αποσπάσματα από διάφορες εκπομπές ή δελτία ειδήσεων, σε σημεία που διάφοροι “infuencers”, δηλαδή άνθρωποι της επιρροής, ξεστωμούν διάφορα λεγόμενα για το εν λόγω θύμα της υπόθεσης, τα οποία κατά την κρίση της πλειοψηφίας είναι αμφιλεγόμενα.

Ένα παράδειγμα είναι η δήλωση της Κατερίνας Καραβάτου στην μεσημεριανή εκπομπή “Τι λες τώρα”, κάνοντας μια ερώτηση “Τώρα ουσιαστικά το θυμήθηκε;” προκαλώντας κύμα οργής. Ως αιτία στο βάθος της ουσίας είναι το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι και infuencers οφείλουν να γνωρίζουν την ψυχολογία του θύματος. Ερωτήσεις τύπου “τώρα το θυμήθηκε;”, σύμφωνα και με πάραπολλούς ψυχολόγους, παιδαγωγούς και ακτιβιστές/στριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποθαρρύνουν τα θύματα να μιλήσουν, αναπαράγοντας “συνενοχή σιωπής”.

 

Τέλος, ένα άλλο βίντεο που αναρτήθηκε και βρίσκεται στα κορυφαία αυτές τις ώρες, είναι και η δήλωση της δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, Ι.Μάνδρου, η οποία έκανε πρόταση να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί υπό το υποθετικό πρίσμα, αν οι κοπέλες, μεταξύ αυτών και το θύμα, δελεάστηκαν από προσφορά “φιλοδωρήματος”, συνδέοντάς το με το ενδεχόμενο να οδηγήθηκε εκεί που κατέληξε όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares