Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Turkaegean: Ο Άδωνις δολοφονεί τη λογική

Πολλαπλή δολοφονία της λογικής από τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε δημόσια -και μάλιστα από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου- πως οι Τούρκοι έχουν… επιχειρήματα όσον αφορά τις παράλογες αξιώσεις τους για το τουρκικό Αιγαίο.

Οσο κι αν ακούγεται απίστευτο, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε στη Βουλή πως η Αγκυρα έχει τα δικά της επιχειρήματα σε σχέση με το «Turkaegean» και πως γι’ αυτό δεν μπορεί να ξέρει από τώρα ποια θα είναι η έκβαση της προσφυγής που έχει καταθέσει η χώρα μας. Μάλιστα, ο Αδωνις Γεωργιάδης πανηγύρισε επειδή έγινε δεκτό το αίτημα η όλη διαδικασία να είναι απόρρητη, επειδή, όπως είπε κατά λέξη, πρόκειται περί πολιτικού θέματος!

«Δεν προδικάζω το αποτέλεσμα, είναι, όμως, ισχυρή η ομάδα μας. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, έχουν και οι άλλοι επιχειρήματα» υποστήριξε ο υπουργός, δημιουργώντας ευλόγως το ερώτημα μήπως ρίχνεται νερό στον μύλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις υπουργών και, μάλιστα, από το πλέον επίσημο βήμα της Βουλής. Ο ίδιος ανέφερε πως μπορεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση το «Turkaegean» να μην έχει μπλοκαριστεί, ωστόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το σήμα αυτό έχει ήδη κοπεί.

Οι σχετικές -απαράδεκτες- αναφορές του υπουργού έγιναν στο πλαίσιο παρουσίασης του συλλογικού σήματος της Ε.Ε. του ΣΕΒΕ «MACEDONIA THE GREAT», με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγών Συμεών Διαμαντίδη να εξηγεί πως στο εξωτερικό, όταν αναφέρονται σε προϊόντα μακεδονικά, θεωρούν τη γείτονα, ενημερώνοντας πως το σήμα κατοχυρώθηκε πριν από τρεις μήνες και τώρα σκοπός είναι η διεθνοποίησή του.

«Στόχος μας, στο εξωτερικό, όταν βλέπει κάποιος αυτό το σήμα, να καταλαβαίνει ότι είναι ελληνικό προϊόν. Πάμε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία. Οι γείτονες πηγαίνουν με χειρότερα προϊόντα και μας κάνουν ανταγωνισμό, δεν είναι σωστό. Δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι όλο αυτό» είπε, ανακοινώνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα δοθούν τα πρώτα 56 σήματα, καθώς έχουν ενδιαφερθεί συνολικώς ήδη περί τις 200 επιχειρήσεις.

 

newsbreak.gr

Shares