Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Tucker Carlson: Ο Σόρος δημιουργεί χάος εδώ και δεκαετίες-Ο άνθρωπος που χρεοκόπησε την Τράπεζα της Αγγλίας-ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

Ο γνωστός  δημοσιογράφος του FOX NEWS Tucker Carlson είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην απίστευτη ιστορία του γνωστού Σόρος σχετικά με το πως κατάφερε να “γονατίσει” τη Αγγλική Τράπεζα!!!

Ο Σόρος έδειξε τις προθέσεις του ήδη από τον Φεβρουάριο του 1992 κατά τη διάρκεια της νομισματικής κρίσης που μάστιζε τη βρετανική οικονομία. Κατά την γνωστή ιστορικά «Μαύρη Τετάρτη» της αγγλικής αγοράς, ο Σόρος κατάφερε να αποκομίζει κέρδη της τάξης του 1,1 δισ. δολαρίων. Με ποιον τρόπο; Μα φυσικά κερδοσκοπώντας. Τη χρονιά εκείνη η Ευρώπη βρισκόταν σε οικονομική ύφεση με την Αγγλία να έχει τις μεγαλύτερες αστάθειες. Τότε η βρετανική κυβέρνηση είχε μπροστά τις δύο λύσεις, ή να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού ή να υποτιμήσει το νόμισμά της. Ο υπουργός Οικονομικών όμως αποφάσισε να μην κάνει τίποτα και αυτό το σημείο είναι που εκμεταλλεύτηκε ο Σόρος.

Ο Τζορτζ Σόρος ουσιαστικά δανειζόταν σε υπερτιμημένο νόμισμα (όπως ήταν η στερλίνα το 1992), στη συνέχεια το μετέτρεπε σε υποτιμημένο νόμισμα (το μάρκο και το φράγκο τη χρονιά εκείνη) και στη συνέχεια επαναγόραζε το αρχικό νόμισμα, όταν αυτό ουσιαστικά είχε «πέσει» αρκετά, ώστε να αποπληρωθεί το δάνειο. Τον Σεπτέμβριο του 1992 ο Σόρος μετέτρεψε σε άλλα νομίσματα τα σχεδόν 7 δισ. στερλίνες που είχε δανειστεί. Η επιχείρηση στήθηκε με τη βοήθεια αμερικανικών τραπεζών με την Τράπεζα της Αγγλίας να δαπανά 50 δισ. στερλίνες για να στηρίξει το νόμισμά της, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να είναι αρκετό. Αυτή η κίνηση κλόνισε ολόκληρη την Βρετανία η οποία την επόμενη κι΄ όλας ημέρα αποχώρησε από το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα προχωρώντας σε υποτίμηση 15%. Ο Σόρος μπορούσε πλέον να αγοράσει ξανά στερλίνες με σκοπό να αποπληρώσει το δάνειό του. Μέσα σε μερικές ώρες τα κέρδη του άγγιξαν το 1 δισ. δολαρίων ενώ το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών υπολόγιζε τις απώλειές του σε 3,3 δισ. στερλίνες.

Ανάλογη στάση κράτησε και το 1997 κατά τη διάρκεια της ασιατικής οικονομικής κρίσης, με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας Mahathir Mohamad να τον κατηγορεί δημόσια για εμπλοκή του σε βάρος της νομισματικής σταθερότητας της χώρας του. Κάτι όμως που ο ίδιος ο Mohamad το 2006 το διέψευσε.

Ιδού το απόσπασμα:

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares