Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: Πήγε κουτσαίνοντας στον πάγκο ο Παπανικολάου…

Ο Ολυμπιακός θέλει να… σηκώσει κεφάλι στη Euroleague, αλλά απόψε έχει πολύ δύσκολο έργο…

Οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται με την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα, ΤΣΣΚΑ, στη Μόσχα. Μόλις μια νίκη έχει η ομάδα του Κεμζούρα μετά από 4 αγωνιστικές – Το… απόλυτο έχουν οι πρωταθλητές Ευρώπης του Ιτούδη.
Πρώτη «διαβολοβδομάδα» στη φετινή Euroleague και ο Ολυμπιακός έχει δύσκολη «μάχη» στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Μόνο μία νίκη μετρά ο Ολυμπιακός που άλλαξε προπονητή λίγο μετά το εναρκτήριο… τζάμπολ της φετινής Euroleague κι έδωσε τα «κλειδιά» στον μέχρι πρότινος βοηθό του Ντέιβιντ Μπλατ, Κεστούτις Κεμζούρα.

Το πρόγραμμα έφερε πολύ νωρίς στον πρώτο γύρο την κορυφαία ομάδα της αγωνιστικής περιόδου 2018-19 στο δρόμο του Ολυμπιακού και μάλιστα σε μία σεζόν που μόνο καλά δεν έχει αρχίσει για τους «ερυθρόλευκους». Η -αήττητη στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές- ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με προπονητή τον Δημήτρη Ιτούδη, έχει στις τάξεις της, εκτός από τους πρώην «ερυθρόλευκους» Κάιλ Χάινς και Ντάνιελ Χάκετ, και τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στην ομάδα του Πειραιά.

Οι Ρώσοι έχουν το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων φέτος, με 43,65% (55 εύστοχα σε 126 προσπάθειες), όταν ο Ολυμπιακός σουτάρει έξω από τη γραμμή των 6.75 με 30,43% (28 στα 92)! Στα δίποντα, επίσης, οι παίκτες του Ιτούδη είναι ανώτεροι με 52,86% ευστοχία έναντι 48,39% των παικτών του Ολυμπιακού. Μόνο στις βολές είναι πιο εύστοχος από την ΤΣΣΚΑ ο Ολυμπιακός (71,23% έναντι 65,15%). Η ΤΣΣΚΑ μαζεύει 39 ριμπάουντ μέσο όρο και ο Ολυμπιακός 37. Στις υπόλοιπες κατηγορίες, οι διαφορές είναι μικρές.

Η ΤΣΣΚΑ δεν χρειάζεται συστάσεις… Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης για τη σεζόν 2018-19 και μια από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία της Euroleague. Και φέτος έχει ξεκινήσει δυναμικά, καθώς μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες (εκτός με Βαλένθια 71-96, εντός με Μπάγερν 79-68, εντός με Κίμκι 99-86 και εκτός με Άλμπα Βερολίνου 66-82).

Στην προηγούμενη αγωνιστική, στην αναμέτρηση με την Άλμπα Βερονίνου, η ΤΣΣΚΑ “έχασε” για τουλάχιστον τέσσερις μήνες τον Γουίλ Κλάιμπερν. Ο Αμερικανός φόργουορντ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Η αποψινή, είναι η 39η αναμέτρηση των δύο ομάδων από το 1995 και έπειτα, οπότε και αγωνίστηκαν για πρώτη φορά σε επίπεδο κυπέλλου πρωταθλητριών και Euroleague. Η ΤΣΣΚΑ, προηγείται με 24-14 στις νίκες, έχοντας όμως τέσσερις ήττες σε Final Four (ένας τελικός και τρεις ημιτελικοί).

Στα παιχνίδια που έχουν γίνει στη Μόσχα, οι Ρώσοι έχουν επικρατήσει 14 φορές και ο Ολυμπιακός μόλις 3, με την τελευταία να είναι το 2008 στα πλέι οφ με το νικητήριο καλάθι του Λιν Γκριρ. Έκτοτε, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν εκτός έδρας επτά συνεχόμενες ήττες.

newsit.gr

 

Shares