Πέμπτη , 21 Ιανουαρίου 2021

Τσώρτσιλ: Οι Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε 50 χρόνια. Οι Γερμανοί ξέρουν το γιατί…

του Θεόδωρο Κατσανέβα,
Πολλοί αναρωτιούνται πως γίνεται και εισάγουμε, μεταξύ άλλων, πορτοκάλια από την Αργεντινή και σκόρδα από την Κίνα.

Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και όλοι πολιτικοί λαμόγια λένε διάφοροι εξυπνάκηδες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι, αυτοί αν κυβερνούσαν θα κατάφερναν ως δια μαγείας να κάνουν την Ελλάδα να δουλεύει σαν Ελβετικό ρολόι. Και ας μην έχουν ποτέ τους αποδείξει στην πράξη αυτές τις θαυματουργές τους ικανότητες. Έχουμε γεμίσει με σωτήρες που φτιάχνουν κόμματα, ομάδες και ομαδίτσες που ισχυρίζονται πως θα σώσουν την Ελλάδα με τις μαγικές ικανότητες των επικεφαλής τους μέσα στην ευρωζώνη.

Οι αστείοι αυτοί τύποι δεν απαντούν στο ερώτημα, γιατί δεν οργανώνουν οι ίδιοι επιχειρήσεις για να μαζέψουν τα πορτoκάλια, τα σκόρδα κλπ. μαζί με μη τεμπέληδες Ευρωπαίους ή και μετανάστες που μπορούν ελεύθερα να δουλέψουν στη χώρα μας;
Αλλά ας τελειώνουμε με τα αστεία και τους αυτόκλητους θαυματοποιούς και σωτήρες. Η συλλογή των καρπών της γης στην Ελλάδα είναι ακριβή και ασύμφορη λόγω κυρίως της υψηλής ισοτιμίας του ευρώ έναντι άλλων νομισμάτων. Στην Αργεντινή, στην Κίνα και αλλού, το κόστος παραγωγής σε εργασίες έντασης εργασίας όπως είναι η γεωργία και τουρισμός (όπου η εργασία αντιπροσωπεύει περίπου το 70 % του συνολικού κόστους), είναι πολύ υψηλό, λόγω της χαμηλής ισοτιμίας των νομισμάτων των χωρών αυτών σε σχέση με το ευρώ. Με άλλα λόγια, δεν είναι οικονομικά αποδοτικό, τα σκόρδα και τα κρεμμύδια κλπ., να τα μαζέψουν ακόμα και οι πλέον χαμηλόμισθοι εργάτες, Έλληνες, Ευρωπαίοι ή αλλοδαποί.

Η Ελλάδα, μια χώρα όπου ο τουρισμός και η γεωργία είναι κυρίαρχοι τομείς της οικονομίας της, ανταγωνίζεται άλλες γειτονικές χώρες με μαλακά νομίσματα, δηλ. με χαμηλή ισοτιμία του νομίσματός τους σε σχέση με το ευρώ. Το κόστος λειτουργίας ενός δωματίου ελληνικού ξενοδοχείου, στοιχίζει περίπου το διπλάσιο από ότι στην Τουρκία και τη Βουλγαρία αντίστοιχα. Ένας μηνιαίος μισθός των 500 ευρώ στην Τουρκία ή στη Βουλγαρία, έχει αγοραστική αξία της τάξης των 900 ευρώ στην Ελλάδα, αφού εκεί το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλότερο. Για το λόγο αυτό αλλά και λόγω της πολύ χαμηλότερης εκεί φορολογίας, το τουριστικό προϊόν στις ανταγωνίστριες χώρες, είναι πολύ φτηνότερο. Και τα κέρδη των εκεί επιχειρηματιών πολύ μεγαλύτερα από αυτά των Ελλήνων ομόλογών τους.

Η υψηλή συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ και η περιοριστική νομισματική πολιτική που επιβάλλει σαδιστικά το Βερολίνο στην ευρωζώνη, καταστρέφει την Ελλάδα και άλλες χώρες του νότου και ευνοεί κυρίως τη Γερμανία, η οποία παράγει ολιγοπωλιακά τεχνολογικά προϊόντα έντασης κεφαλαίου, όπου το κόστος εργασίας συμμετέχει στο συνολικό κόστος σε ποσοστό κάτω του 20-10%.

Αλλά και μέσα στην Ευρωζώνη συμβαίνουν σημεία και τέρατα, λόγω της υψηλής ισοτιμίας του ευρώ αλλά και της πολιτικής ισχύος των βόρειων “Εταίρων”μας, οι οποίοι θέλουν τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους. Οι Ολλανδοί αγοράζουν πάμφτηνα ντομάτες από το Μαρόκο και αλλού, τις βαφτίζουν ευρωπαϊκές και τις πουλάνε ως ολλανδικές στη χώρα τους και αλλού, ακόμα και στην ντοματοπαραγωγό Ελλάδα!Οι Γάλλοι που ωρύονται ενάντια στη Συρία, της πουλάνε όπλα απο την πίσω πόρτα όπως κάνουν και οι Γερμανοί, Άγγλοι και Αμερικάνοι.

Οι Γερμανοί εξάγουν στην Ελλάδα πανάκριβα οπλικά συστήματα, βιομηχανικά, τεχνολογικά, ιατρικά και κάθε είδους τεχνολιγικά προϊόντα, που η παραγωγή τους, μετά την αρχική ανακάλυψη, κοστίζει ελάχιστα με ανάλογα τεράστιο περιθώριο κέρδους. Και το τραγελαφικότερο. Δε διστάζουν να πουλάνε ακόμα και λάδι βαφτίζοντάς το ελληνικό ! Με αυτά και με αυτά και όχι μόνο,το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας έχει ξεπεράσει τα 200 δις ευρώ.

Αλλά οι Γερμανοί κάνουν και άλλα πολύ χειρότερα. Οι μεγάλες και μεσαίου μεγέθους εταιρείες τους, έχουν βρει φορολογικό καταφύγιο στο Λουξεμβούργο, στη Μάλτα και σε άλλους φορολογικούς παράδεισους και πληρώνουν ελάχιστους ή και καθόλου φόρους. Δανείζονται μακροπρόθεσμα με πολύ χαμηλά επιτόκια από τις τράπεζές τους που έχουν ξεχειλίσει από χρήματα που συρρέουν εκεί γιατί θεωρούνται ασφαλείς. Αξιοποιούν έρευνες που γίνονται σε κρατικά γερμανικά Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα. Αρνούνται να συζητήσουν το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα ύψους τουλάχιστον 160 δις. Και ενώ η ταλαίπωρη χώρα μας καταβάλλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ, οι Γερμανοί κάνουν το κορόιδο και απλώς δεν πληρώνουν αυτά που οφείλουν να πληρώσουν, γιατί έτσι θέλουν.

Οι Κομισιόν έβαλε λουκέτο στα ελληνικά ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα μεγαλύτερα της Μεσογείου και της Ευρώπης, κλείσει γιατί δεν τήρησαν κάποιες Κοινοτικές οδηγίες και τους απαγορεύεται να δεχτούν παραγγελίες από οποιονδήποτε, εκτός από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, δηλ. από τον γονατισμένο κρατικό προϋπολογισμό. Οι Γερμανοί επιδοτούν και ενισχύουν άμεσα και έμμεσα τις επιχειρήσεις τους, καταπατώντας ανενδοίαστα της ίδιες οδηγίες. τ αμπέλια μας ξεριζώνονται γιατί έτσι απαιτεί η Ευρώπη λόγω κυρίως της Γαλλίας. Η γεωργοκτηνοτροφία και η παραγωγή γάλατος συρρικνώνεται υποχρεωτικά γιατί έτσι απαιτεί η Ολλανδία και κυρίως η Γερμανία. Όσο για τη βιομηχανία, τη χαλυβουργία κλπ., έ αυτή είναι σε απαγόρευση στην Ελλάδα. Και το τελευταίο βιομηχανικό οχυρό μας, η φαρμακοβιομηχανία, βρίσκεται στο στόχαστρο και μας τελειώνει.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν πλήρως αλωθεί από ξένους Γύπες και έχουν υποχρεωθεί να πουλήσουν όλες τις θυγατρικές τους εταιρίες σε Ελλάδα και στο εξωτερικό μισοτιμής με διαδικασίες εξπρές. ΔΕΗ,ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια,Φυσικό αέριο, ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ,λιμάνια,αεροδρόμια,σιδηρόδρομοι, τουριστικά ακίνητα, ολόκληρη η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται και πηγαίνει κατ’ ευθείαν στην τσέπη των ξένων κατακτητών.

Τα τελευταία 15 χρόνια, πάνω από 120 δις ευρώ έχουν στοιχίσει οι εισαγωγές πολεμικού υλικού της Ελλάδας από τη δύση και ειδικότερα από τη Γερμανία. Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εγγυάται τα ανατολικά μας σύνορα που είναι και δικά της σύνορα από τις θρασύτατες προκλήσεις μιας συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία.

Στην εποχή του “ευρωπαράδεισου”, τα καλύτερα ελληνόπουλα δραπετεύουν στο εξωτερικό σε αναζήτηση μιας θέσης στον ήλιο. Μισό εκατομμύριο έχουν ήδη μεταναστεύσει και η μεγάλη φυγή συνεχίζεται. Οι Κοινοτικές επιδοτήσεις λιμνάζουν και όχι μόνο από την υπαρκτή δική μας ανικανότητα. Τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας έχουν φτάσει σε εξοντωτικά επίπεδα, τα spreads σε ιλιγγιώδη ύψη και η Γερμανία, μαζεύει όλο το χρήμα των διεθνών καταθετών ακόμα και με αρνητικά επιτόκια, αφού θεωρείται η πλέον ασφαλής οικονομία.

Μαζεύει και το χρυσό από παντού και ειδικότερα από την ημιθανή Ελλάδα, της οποία οι πόλεις έχουν γεμίσει από ανεξέλεγκτα ανταλλακτήρια χρυσού, ο οποίο εξάγεται ανεξέλεγκτα στη Γερμανία, Ευρώ. Όσο για τη διαφθορά για την οποία μας κατηγορούν μεγαλύτεροι διακινητές μαύρου χρήματος είναι οι γερμανικές τράπεζες εταιρείες όπως η Ζήμενς και όχι μόνο είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές της μίζας και του λαδώματος.

Τελικά σκέφτεται κανείς πόσο δίκιο είχε ο Ουίνστον Τσώρτιλ όταν έλεγε ότι, “η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε πενήντα χρόνια. Οι ίδιοι Γερμανοί ξέρουν το γιατί”

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares