Σάββατο , 28 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Τσιζόφ: «Η Τουρκία κρατά την Ευρώπη από τον λαιμό»…

Τσιζόφ: «Η Τουρκία κρατά την Ευρώπη από τον λαιμό»...

Για την πιθανότητα να μεσολαβήσει η Ρωσία στη διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μετά από αίτημα των δύο χωρών, μίλησε ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντίμιρ Τσιζόφ…

Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στις Βρυξέλες, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων, για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας καθώς και τη στάση της χώρας του απέναντι σε αυτή τη διαμάχη.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με κάποια ανησυχία βέβαια. Η Τουρκία ποτέ δεν ήταν εύκολος συνέταιρος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όταν του ζητήθηκε να απαντήσει για το αν η Ρωσία στηρίζει την Τουρκία έναντι της Ελλάδας, τονίζει πως η χώρα του δεν επεμβαίνει στην πολιτική καμίας χώρας και πως απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις με αυξημένη ανησυχία.

Τσιζόφ: «Η Τουρκία κρατά την Ευρώπη από τον λαιμό»...

Ιδιαίτερα απαισιόδοξος, εμφανίστηκε και για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, μετά και τις εκλογές στα Κατεχόμενα, όπου ηγέτης των Τουρκοκυπρίων αναδείχθηκε ο Ερσίν Τατάρ.

«Φοβάμαι ότι επιδεικνύει, πρώτον, ότι το κλειδί της λύσης παραμένει στην Άγκυρα. Δεύτερον, οι τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας σε σχέση με το Κυπριακό με τις προσπάθειες ανοίγματος των Βαρωσίων οδηγούν την υπόθεση προς επικίνδυνη κατεύθυνση».

Τσιζόφ: «Η Τουρκία κρατά την Ευρώπη από τον λαιμό»...

Ο ίδιος τόνισε πως η σημερινή τουρκική ηγεσία πιέζεται πολύ δύσκολα και σχολίασε την πιθανότητα η χώρα του να μεσολαβήσει στη διαμάχη με τη χώρα μας.

«Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αν οι δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, μας καλέσουν να μεσολαβήσουμε, μπορεί να το εξετάσουμε. Όμως δεν το κάνουν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι δεν απέκλεισε την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου και στηλίτευσε τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Άγκυρα.

«Η ΕΕ διστάζει να προχωρήσει σε πιο σκληρή πολιτική εναντίον της Τουρκίας διότι η Τουρκία κρατά την Ευρώπη από τον λαιμό με τέσσερα εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες».

Τσιζόφ: «Η Τουρκία κρατά την Ευρώπη από τον λαιμό»...

Καταλήγοντας, ο Ρώσος αντιπρόσωπος σημείωσε πως είναι δικαίωμα κάθε χώρας που έχει υπογράψει τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια.

Δείτε την ανάρτηση της Ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter

με πληροφορίες από sputniknews.gr/tanea.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares