Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στην αρένα της Ρώμης

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στην αρένα της Ρώμης

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη ρίχνονται στην μάχη του Rome Masters, μπαίνοντας στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, με τον Έλληνα πρωταθλητή να αντιμετωπίζει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και την Ελληνίδα πρωταθλήτρια την Εκατερίνα Αλεξάντροβα.


Ο 2ος γύρος συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα (11/5) στο Rome Masters, με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους στη φετινή διοργάνωση, έχοντας ιδιαίτερα υπολογίσιμους αντιπάλους.

Πρώτη στη μάχη θα ριχτεί η Μαρία Σάκκαρη που μετά τη συμμετοχή της στον τελικό του Indian Wells τον Μάρτιο, μετράει τρεις ήττες στους τέσσερις τελευταίους αγώνες που έχει δώσει στο WTA Tour.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει περίπου στις 14:00 στο Stadio Pietrangeli την 27χρονη Ρωσίδα, Νο31 στον κόσμο, Εκατερίνα Αλεξάντροβα κόντρα στην οποία μετράει 4 νίκες σε πέντε μεταξύ τους αναμετρήσεις, με πιο πρόσφατη στο φετινό indoor τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης.

Λίγο αργότερα, περίπου στις 15:00 στη Grand Stand Arena, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί αντιμέτωπος για τρίτη φορά σε ισάριθμες εβδομάδες στη φετινή χωμάτινη περίοδο με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Ο 23χρονος πρωταθλητής μας, Νο4 του ταμπλό και Νο5 στον κόσμο, έχει πάρει τον αέρα του 30χρονου Βούλγαρου (Νο20 στον κόσμο), προερχόμενος από δύο straight sets νίκες σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη.

Το συνολικό σκορ των μεταξύ τους αναμετρήσεων είναι 4-1 υπέρ του Τσιτσιπά ο οποίος έχει το απόλυτο των νικών (3-0) στις χωμάτινες συναντήσεις τους.

Αυτή είναι η 5η συμμετοχή του Στέφανου στο Internazionali BNL d’Italia με καλύτερή του πορεία τα ημιτελικά το 2019 όπου αποκλείστηκε από τον Ράφαελ Ναδάλ. Πέρυσι έφτασε μέχρι τους “8” όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στο Center Court θα αγωνιστεί ο Αυτοκράτορας της Ρώμης με 10 τίτλους στην Αιώνια Πόλη, Ράφαελ Ναδάλ αντιμετωπίζοντας τον θεόρατο Τζον Ίσνερ που χάνει πολύ από τη δύναμή του στις χωμάτινες επιφάνειες. 7-1 είναι οι νίκες του 35χρονου Ισπανού ο οποίος έχει το απόλυτο στο χώμα κόντρα στον Αμερικανό (4-0).

Ζβέρεφ-Μπαέζ, Βαβρίνκα-Τζέρε, Τσίλιτς-Νόρι και Φονίνι-Σίνερ τα άλλα σημαντικά παιχνίδια της 4ης ημέρας των αγώνων στους άνδρες.

Πηγή: Tennis24

Shares