Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τσιτσιπάς: Διατηρήθηκε στο κορυφαίο επίπεδο

Τσιτσιπάς: Διατηρήθηκε στο κορυφαίο επίπεδο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να σημειώσει μία αρκετά καλή πορεία τη φετινή χρονιά.


Αρκετά σκαμπανεβάσματα είχε φέτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κατάφερε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο για ακόμα μία σεζόν.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού στον αγκώνα την περασμένη χρονιά και αποφάσισε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Το πρόγραμμα του για το 2022 έπρεπε να μειωθεί αναγκαστικά, αλλά ο ίδιος κατάφερε να ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν.

Στο Australian Open μπόρεσε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά για τρίτη φορά στην καριέρα του, εκεί όπου γνώρισε την ήττα από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-1.

Αναφερόμενος για την πορεία του στη διοργάνωση, ο Τσιτσιπάς είχε δηλώσει: «Ήμουν πολύ δύσπιστος και αβέβαιος για το αν θα μπορέσω να παίξω το 2022. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα και ψυχολογικά δεν ήμουν πολύ καλά. Δεν περίμενα πολλά απ’ αυτή τη σεζόν, ήθελα κυρίως να επουλωθεί πλήρως ο αγκώνας μου και χωρίς βιασύνη να προσπαθήσω σιγά-σιγά να επανέλθω. Η πορεία στην Αυστραλία ήταν μια έκπληξη για μένα και μου έδωσε μεγάλη ώθηση και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της σεζόν».

Περίπου στα μέσα Απριλίου ακολούθησε μία φανταστική πορεία στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο. Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε στον τελικό τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 2-0 και διατήρησε τον τίτλο στην κατοχή του.

Η παρουσία του Στέφανου στη χωμάτινη επιφάνεια ήταν αρκετά καλή φέτος. Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της Μαδρίτης, αλλά ηττήθηκε από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ενώ στον τελικό της Ρώμης έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Όσον αφορά το Roland Garros, ολοκλήρωσε την παρουσία του στον 4ο γύρο, όπου τον σταμάτησε ο Χόλγκερ Ρούνε.

Στο γρασίδι ο Τσιτσιπάς κατόρθωσε να πανηγυρίσει φέτος τον πρώτο του τίτλο. Στο 250άρι τουρνουά της Μαγιόρκας επικράτησε στον τελικό του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ με 2-1.

Ο τίτλος αυτός, τον οποίο κέρδισε στις 25 Ιουνίου, ήταν ο ένατος στην καριέρα του Στέφανου, δεύτερος και τελευταίος στη σεζόν, αφού αργότερα έχασε σε τρεις διαδοχικούς τελικούς, σε Σινσινάτι, Αστάνα και Στοκχόλμη.

Στο Wimbledon είχε αγωνιστεί κόντρα στον Νικ Κύργιο για τον τρίτο γύρο, όμως στο τέλος γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ. Η συνέχεια τον βρήκε στο Σινσινάτι, εκεί όπου ηττήθηκε στον τελικό από τον Μπόρνα Κόριτς. Στο US Open υπέστη οδυνηρό αποκλεισμό από τον Ντανιέλ Γκαλάν, όμως στη συνέχεια ανέκαμψε μέσα από τη συμμετοχή του στους αγώνες της Εθνικής και του Laver Cup.

Αργότερα έλαβε μέρος στη διοργάνωση της Αστάνα, με τον Τζόκοβιτς να τον νικά στον τελικό με 6-3, 6-4. Ο Σέρβος πρωταθλητής νίκησε μετά άλλες δύο φορές τον Τσιτσιπά. Πρώτα στο Παρίσι και ύστερα στο ATP Finals.

Έτσι άλλη μία απαιτητική σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Στέφανο, ο οποίος ήταν ο μοναδικός παίκτης που ξεπέρασε φέτος τις εξήντα νίκες (61 νίκες, 24 ήττες), ενώ τερμάτισε στο Νο.4 του κόσμου για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Πηγή: fosonline.gr

Shares