Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Τσιτσιπάς: «Δεν ήμουν καλά ψυχολογικά και σκεφτόμουν να μην αγωνιστώ το 2022»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς πριν από το τελευταίο τουρνουά της σεζόν (ATP Finals στο Τορίνο), αποκάλυψε πως σκεφτόταν να μην αγωνιστεί καθόλου το 2022.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης ξεκίνησε τη χρονιά έπειτα από μία επέμβαση στον αγκώνα και είχε αρκετές δύσκολες στιγμές στη σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, κατάφερε να πάρει δύο τίτλους και να παίξει σε τελικούς, για να διεκδικεί την εβδομάδα που έρχεται στο Τορίνο (13-20 Νοεμβρίου) τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του σε ATP Finals.

«Πάντα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου να φτάσω να παίζω στο ATP Finals. Θα ήταν ωραίο αν μπορούσα να κερδίσω τρία Grand Slams στη σειρά και λίγα Masters και να προκριθώ μαθηματικά από το Roland Garros. Δεν ξέρω ποιο είναι το ρεκόρ, αλλά τέτοια ρεκόρ θα ήθελα να κάνω. Προφανώς, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να το κάνω αυτό, οπότε θέλω απλώς να προκριθώ όσο πιο σύντομα γίνεται. Δεν αφήνει ακριβώς πίεση, αλλά υπάρχει μια προσδοκία. Είναι καλό να ξέρεις ότι τα κατάφερες ήδη και μπορείς να συνεχίσεις την υπόλοιπη σεζόν εστιάζοντας σε άλλα πράγματα», είπε για τη διοργάνωση που πλησιάζει.

Και συνέχισε κάνοντας αναφορά στις σκέψεις του για το πώς θα κυλούσε η φετινή χρονιά.

«Ήμουν πολύ δύσπιστος και αβέβαιος για το αν θα μπορέσω να παίξω το 2022. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα και ψυχολογικά δεν ήμουν πολύ καλά. Δεν περίμενα πολλά απ’ αυτή τη σεζόν, ήθελα κυρίως να επουλωθεί πλήρως ο αγκώνας μου και χωρίς βιασύνη να προσπαθήσω σιγά-σιγά να επανέλθω», ανέφερε ο Τσιτσιπάς.

«Το ότι κατάφερα να παίξω σε λιγότερο από δύο μήνες, ήταν μια έκπληξη και για μένα, ενώ μου έδωσε μεγάλη ώθηση και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της σεζόν», πρόσθεσε.

Τσιτσιπάς: «Ο τίτλος στο Μόντε Κάρλο από τις καλύτερες στιγμές»
Μια από τις καλύτερες στιγμές του στη σεζόν ήταν η υπεράσπιση του τίτλου του στο Monte-Carlo Masters.

Αν και στους περισσότερους αγώνες ήταν αισθητά καλύτερος, στα προημιτελικά πέρασε ένα θρίλερ για να κερδίσει τον Diego Schwartzman, απέναντι στον οποίο σπατάλησε προβάδισμα με 1-0 σετ και με 5-2 στο 2ο σετ, αλλά αργότερα κατάφερε να ανατρέψει το 0-4 στο 3ο σετ!

«Ήταν πολύ δραματικός αγώνας με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων, νομίζω ο σημαντικότερος αγώνας σ’ αυτό το τουρνουά. Θυμάμαι πως αφού κέρδισα αυτόν τον αγώνα, έπρεπε την επόμενη να βγω για να παίξω τον ημιτελικό και ήδη ένιωθα ατρόμητος, ένιωθα πως δεν είχα να χάσω τίποτα. Μπορεί να μην είχα κοιμηθεί τόσο καλά όσο ο αντίπαλός μου, αλλά το τένις μου ήταν εκεί και ήμουν έτοιμος για νέα σωματική μάχη. Έπαιξα πολύ καλά, ήμουν πολύ παθιασμένος και συγκεντρωμένος σε όλους τους αγώνες. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις δυο φορές στη σειρά στο Monte-Carlo, είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς» θυμήθηκε, για μία σεζόν γεμάτη αγώνες, καθώς σημείωσε 60 νίκες, τις περισσότερες στο Tour από κάθε άλλον τενίστα.

«Ίσως το σώμα μου να πέρασε αρκετά, απ’ όλα τα ταξίδια και τα jet lag, κάποιες φορές υπήρχαν τουρνουά στα οποία δεν ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που θα έπαιζα αυτούς τους τελευταίους μήνες. Όμως η σπίθα επέστρεψε και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά σ’ αυτή την κατάσταση πνευματικά, επειδή γι’ αυτές τις στιγμές ανυπομονώ να είμαι ξανά στο tour», συμπλήρωσε ο Τσιτσιπάς.

Η κλήρωση του ATP Finals θα πραγματοποιηθεί αύριο (10/11) το μεσημέρι, ενώ οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου.

iefimerida.gr
Shares