Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022

Τσίπρας – Καμμένος …. ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Το μεγάλο παζάρι και τα σενάρια της επόμενης μέρας…

D-Day για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα. Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχεται τον υπουργό Άμυνας αργά το μεσημέρι στο Μαξίμου. Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Πάνος Καμμένος για το αν θα φύγει… μένοντας ή όχι. Ποιοι θα τον ακολουθήσουν αν επιλέξει ρήξη και ποιοι όχι.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις τελικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά το μέλλον της συγκυβέρνησης έχει ξεκινήσει καθώς σήμερα αργά το μεσημέρι αναμένεται να γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας. Μια συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα εάν θέλει να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση με οποιονδήποτε τρόπο ή έχει αποφασίσει να κάνει τις απειλές του πράξη.

Χθες όλη μέρα πάντως από την πλευρά των δυο κομμάτων διαδραματίστηκε ένα ιδιότυπο παζάρικαθώς στελέχη των ΑΝΕΛ έριχναν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων διάφορες εναλλακτικές απόψεις, απαντώντας έμμεσα στις προτάσεις του πρωθυπουργού. Ήταν πάντως τέτοιο το αλαλούμ που ο βουλευτής και στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, Κώστας Κατσίκης εμφανίστηκε στο newsit.gr να λέει ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ λίγο αργότερα άλλα στελέχηέθεταν τις προϋποθέσεις για να γίνει μια τέτοια κίνηση.

Το ζητούμενο λοιπόν της συνάντησης είναι κατά πόσον ο υπουργός Άμυνας θέλει να κάνει χρήση των διεξόδων που του έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Αν δηλαδή θέλει να χρησιμοποιήσει το μοντέλο των Podemos στην Ισπανία, που στηρίζουν την κυβέρνηση χωρίς να μετέχουν σε αυτή ή το μοντέλο με το οποίο συμμετείχε η ΔΗΜΑΡ στον κυβερνητικό συνασπισμό  Σαμαρά – Βενιζέλου, όπου στην κυβέρνηση μετείχαν στελέχη του κόμματος του Φώτη Κουβέλη αλλά όχι ο ίδιος.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Πάνος Καμμένος προσανατολίζεται να ζητήσει την απομάκρυνση όλων των στελεχών του από την κυβέρνηση και την άμεση αντικατάσταση τους. Αμέσως μετά -υποτίθεται- θα δηλώσει ότι οι βουλευτές του μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Στην περίπτωση πάντως που ο Πάνος Καμμένος επιλέξει να μην αποδεχθεί καμία από τις προτεινόμενες λύσεις, τότε όλα δείχνουν ότι θα μείνει χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα αφού θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση μόνο ο ίδιος και η Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά. Οι υπόλοιποι, δηλαδή η συνεργαζόμενη με τους ΑΝΕΛ η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Κώστας Ζουράρις, η Έλενα Κουντουρά, ο Βασίλης Κόκκαλης θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως επίσης και ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι.

Στην περίπτωση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στη Βουλή και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Πρόθεση του είναι να τελειώνει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Γι’ αυτό δεν αποκλείεται να ζητήσει η συζήτηση να ξεκινήσει το Σάββατο και να τελειώσει την Κυριακή το βράδυ ή το αργότερο την Δευτέρα. Εάν όλα πάνε έτσι όπως τα έχουν δρομολογήσει, οι πληροφορίες λένε ότι την ερχόμενη Δευτέρα η συμφωνία των Πρεσπών θα κατατεθεί προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

newsit
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares