Τετάρτη , 1 Δεκεμβρίου 2021

Τσίπρας για τα τραπεζώματα Πολάκη: Ήταν λάθος εικόνα, αλλά οι εξηγήσεις του ήταν επαρκείς (ΦΩΤΟ)

Ως «αρνητική εικόνα» και «λάθος» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη να είναι σε τραπέζι με φίλους στα Χανιά, παρά την καραντίνα. Παρόλα αυτά, έσπευσε να τον καλύψει…

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ερωτηθείς για το τραπέζωμα του Παύλου Πολάκη στα Χανιά, παρότι είπε ότι ως ανάρτηση ήταν λάθος, αλλά επί της ουσίας χαρακτήρισε… επαρκείς τις δικαιολογίες του πρώην υπουργού. «Ως γιατρός είχε κάνει τεστ πριν από 48 ώρες και το πρωί έκανε χειρουργείο και επειδή δεν είχε πουθενά αλλού να πάει, πήγε σε ένα φιλικό σπίτι να γευματίσει. Ως ανάρτηση ήταν λάθος, ήταν αρνητική, αλλά ως εξήγηση ήταν επαρκής» είπε μάλλον αμήχανα ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης ανήρτησε φωτογραφίες από… γλέντι σε σπίτι στα Χανιά με παρέα ατόμων.

Φυσικά, κατά την περίοδο του lockdown δεν επιτρέπονται συγκεντρώσεις σε σπίτια και όλες οι μετακινήσεις είναι κατ’ εξαίρεση και μόνο για συγκεκριμένους λόγους (παροχή βοήθειας σε ανήμπορο, μεταφορά παιδιών σε σχολείο, εργασία κ.λπ.). Και προφανώς δεν εμπίπτει το γλέντι σε καμιά από τις παραπάνω περιπτώσεις.

«Σήμερα στα Χανιά μετά από δυο χειρουργεία στο σπίτι του αγαπημένου φίλου και συντρόφου, του Γιάννη του Κουφαρδάκη και της γυναίκας του της Κατερίνας . «Εμείς θα το γλεντίζομε κι όπου το βγάλει η βράση ή που θα σιάξει η δουλειά ή που θα σιοχαλάσει». Ιστορία θα γράψουν οι παρέες και στην καραντίνα!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ !» έγραψε ο Παύλος Πολάκης στο Facebook, ανεβάζοντας και σχετικές φωτογραφίες από το γλέντι.

ΝΔ: Παρακινεί πολίτες να παρανομούν, να τον διαγράψει τώρα ο Τσίπρας

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να διαγράψει τον κ. Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ιατρός και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας και παρακινεί τους πολίτες να παρανομούν.
Αν αυτό δεν αποτελεί κεντρική γραμμή από τον κ. Τσίπρα, τότε οφείλει άμεσα να διαγράψει τον κ. Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα λοιπά, ερωτηθείς ο Αλ. Τσίπρας για το lockdown, είπε ότι δεν ήταν προδιαγεγραμμένο να συμβεί αν είχαμε πάει μέτρα, μεταξύ των οποίων, όπως είπε, να άνοιγε διαφορετικά ο τουρισμός με ενιαία πρωτόκολλα, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, να δημιουργηθούν νέες ΜΕΘ κλπ.

Κικίλιας για προσλήψεις ασχολείται διαρκώς με δημιουργική λογιστική και στατιστική είπε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε κατά 150 τις κλίνες στις ΜΕΘ.

«Η επιτυχία του περασμένου Ιουνίου είχε πατέρα, τον μάθαμε όπως μας πληροφόρησαν διάφορα ΜΜΕ που πήραν 20 εκατ. ευρώ. Η αποτυχία έχει πατέρα;» είπε επίσης.

Ερωτηθείς για τους επιστήμονες και ειδικά για τον Σωτήρη Τσιόδρα, στον οποίο έχει επιτεθεί σφόδρα ο Παύλος Πολάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Δεν έχω κανένα λόγο να ασκήσω προσωποποιημένη κριτική. Τιμώ τους επιστήμονες. Οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε ότι η επιστήμη είναι ένα σύνολο αξιών που δεν είναι συνώνυμο της θεολογίας και της λογικής του “πίστευε και μη ερεύνα”. Αρα ένας επιστήμονας ακόμη και ο αξιολογότερος, να κάνει λάθος» σημείωσε. «Θεωρώ ότι τη βασική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, η οποία προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την επιτροπή των επιστημόνων» συμπλήρωσε, διερωτώμενος αν η επιτροπή λοιμωξιολόγων ήταν σύμφωνη με το άνοιγμα του τουρισμού όπως έγινε, ή με το άνοιγμα των σχολείων και την κατάσταση στα ΜΜΜ.

Σε ερώτηση για νέο lockdown ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν το γνωρίζει και πως η κυβέρνηση είναι «μπάχαλο» αφού μια ημέρα πριν επιβληθεί η δεύτερη καραντίνα, κορυφαίοι υπουργοί δήλωναν ότι δεν θα γίνει. Ζήτησε εκτός από συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ένα modus vivendi όλων των πολιτικών δυνάμεων πάνω σε ένα εξάμηνο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να τοποθετηθεί ένας υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής -χωρίς να κατονομάσει ποιον θα ήθελε – και να παγώσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares