Κυριακή , 25 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Τσιάρας: Αυστηρότερες ποινές για τους παιδεραστές…

Τσιάρας: Αυστηρότερες ποινές για τους παιδεραστές...

«Είναι αμαρτία αυτό που λέω για όποιον πιστεύει στον Θεό. Όμως, ένα παιδί καλύτερα να το σκοτώσεις παρά να το βιάσεις…

Αν το σκοτώσεις πεθαίνει άπαξ. Αν το βιάσεις πεθαίνει κάθε μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ και εγκληματολόγος, Άγγελος Τσιγκρής

Την περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών για εγκλήματα παιδεραστίας προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά την επεξεργασία των τροποποιήσεων στον Ποινικό Κώδικα.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως το επόμενο διάστημα θα καταθέσει σχετική τροπολογία, που θα ενσωματώνει τις παρατηρήσεις αρκετών βουλευτών και παράλληλα θα ικανοποιεί το περι δικαίου αίσθημα των πολιτών.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του βουλευτή της ΝΔ και εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή, ο οποίος επισήμανε τις ισόβιες συνέπειες που έχει ο βιασμός για ένα παιδί, συμπεραίνοντας πως είναι καλύτερα να το σκοτώσεις, παρά να το βιάσεις.

«Είναι αμαρτία αυτό που λέω για όποιον πιστεύει στον Θεό. Όμως, ένα παιδί καλύτερα να το σκοτώσεις παρά να το βιάσεις. Αν το σκοτώσεις πεθαίνει άπαξ. Αν το βιάσεις πεθαίνει κάθε μέρα» ανέφερε ο κ. Τσιγκρής, τονίζοντας πως η πρόβλεψη για κάθειρξη από πέντε έως δέκα έτη για τους βιαστές δεν είναι αρκετή και ότι το καταλληλότερο είναι το κυπριακό μοντέλο, το οποίο προβλέπει ισόβια κάθειρξη.

Την επανεξέταση του πλαισίου για τους παιδεραστές ζήτησε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε και ο κ. Αντώνης Μυλωνάκης από την Ελληνική Λύση.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε τις θέσεις του Πρόεδρου της Ελληνικής λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για το ζήτημα των παιδεραστών και όχι μόνο(έμποροι ναρκωτικών- δουλέμποροι) ο οποίος από την προεκλογική ακόμα περίοδο,είχε αφιέρωση ένα πολύ μεγάλο κομμάτι προεκλογικών θέσεων του κόμματος για το ζήτημα αυτό. Από τα τελευταία γεγονότα γίνεται έντονα αντιληπτό πώς αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο) αρχίζουν να αποκτούν κάποιου είδους σύμπνοια με τις«ανησυχίες» του Προέδρου της Ελληνικής λύσης ο οποίος όσο παρέρχεται ο χρόνος της κοινοβουλευτικής του θητείας ολοένα και δικαιώνεται.

με πληροφορίες από protothema

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares