Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022

Τσεχία: Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αντρέι Μπάμπις


Οι επιδοτήσεις προορίζονταν για μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις και η Agrofert, η οποία αργότερα επέστρεψε τις επιδοτήσεις, δεν θα ήταν επιλέξιμη για αυτές. Οι νομοθέτες χρειάστηκε να άρουν την ασυλία του Μπάμπις τρεις φορές κατά τη διάρκεια της υπόθεσης, η οποία χρονολογείται από το 2007.

Η εισαγγελία της Πράγας ολοκλήρωσε την επανεξέταση της υπόθεσης τον Μάρτιο και προχώρησε στην απαγγελία κατηγοριών για τον Μπάμπις, τον οποίο έχουν επανειλημμένα ανακρίνει οι αρχές.

Ο Μπάμπις, ένας λαϊκιστής δισεκατομμυριούχος, αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη και έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι κατηγορίες εναντίον του έχουν πολιτικά κίνητρα. Σήμερα (12/9) ήταν παρών στο δημοτικό δικαστήριο της Πράγας. Μαζί του δικάζεται η πρώην συνεργάτιδά του Jana Nagyová.

Η εισαγγελία ζήτησε να επιβληθούν ποινές με αναστολή και πρόστιμα. Δεν ήταν αμέσως σαφές πότε θα μπορούσε να εκδοθεί η ετυμηγορία. Το πολιτικό κίνημα ANO του Μπάμπις έχασε τις βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο. Ένας συνασπισμός πέντε κομμάτων σχημάτισε νέα κυβέρνηση και το ΑΝΟ κατέληξε στην αντιπολίτευση.

 

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares