Κυριακή , 24 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Τσαβούσογλου: Θα απαντήσουμε στο πεδίο της μάχης – Τι είπε για τη Θράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Με «αντίποινα» απειλεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου, μετά τη νηοψία που πραγματοποίησαν Γερμανοί στρατιώτες στο τουρκικό φορτηγό πλοίο «Ροζελίν Α», λόγω υποψιών ότι μετέφερε παρανόμως όπλα προς την Λιβύη, στο πλαίσιο της αποστολής «Ειρήνη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε φραστικά κατά της Ε.Ε., λέγοντας πως έλαβε εντολή από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογαν γι’ αντίδραση στο «πεδίο», δηλαδή στη θάλασσα. «Το να βγαίνει κάποιος σε εμπορικά πλοία σαν κουρσάρος είναι παραβίαση νόμου. Την απάντησή μας θα τη δώσουμε στο πεδίο. Τέτοια είναι η εντολή του κυρίου προέδρου της Δημοκρατίας μας» δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, χωρίς να προχωρήσει σε περεταίρω λεπτομέρειες.

 

Ο Tσαβούσογλου μας απειλεί ακόμα και με πόλεμο – όλο με τσαμπουκάδες και όλο με την βία επιχειρούν να επιβληθούν

Δημοσιεύτηκε από VoiceNews.gr στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις κινήσεις που έκανε η Τουρκία σε ΟΗΕ. ΝΑΤΟ και Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας, αλλά και τη νότα διαμαρτυρίας που επέδωσε το βράδυ της Δευτέρας το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στους πρεσβευτές της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τον επιτετραμμένο της Γερμανίας στην Άγκυρα. «Δεν θα την εγκαταλείψουμε αυτή την ιστορία. Θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο. Αυτή είναι η εντολή του κυρίου προέδρου της Δημοκρατίας μας. Δεν αφήνουμε αναπάντητο κάτι που μας γίνεται. Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα. Για αυτό το λόγο από τώρα και μετά δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο και θα φυσικά θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα. Θα δώσουμε την απάντηση στο Πεδίο και κατά τον ίδιο τρόπο θα ακολουθήσουμε τη νομική και πολιτική διαδικασία» τόνισε.

Σύμφωνα με Τούρκους στρατιωτικούς αναλυτές, η κυβέρνηση Ερντογάν, αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συνοδεύονται από φρεγάτες τα φορτηγά πλοία που κατευθύνονται προς τη Λιβύη, όπως είχε συμβεί τον περασμένο Ιούνιο στο επεισόδιο με την Γαλλία.

Και ζήτημα Δυτικής Θράκης

Δεν  ξεχνάμε πως χθες ο Τσαβούσογλου έκανε λόγο για μειονότητα στη Δ. Θράκη. Μία ξεκάθαρα προκλητική κι ανιστόρητη δήλωση.

 

O Τσαβούσογλου κάνει λόγο για μειονότητα στη Δυτική Θράκη

Δημοσιεύτηκε από VoiceNews.gr στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares