Κυριακή , 29 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας: «Τους αφήνουμε στη μιζέρια τους»

Επιτέθηκε για άλλη μια φορά στην Ελλάδα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο δεν έχουν τέλος.

Με κάθε τρόπο η Άγκυρα προσπαθεί να προκαλέσει τον εκνευρισμό της Αθήνας , τόσο με αιχμηρές δηλώσεις όσο και με παραβατικές ενέργειες στο Αιγαίο.

Στο πεδίο της ρητορικής, τη σκυτάλη παρέλαβε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος βρέθηκε στην Αττάλεια και στο πλαίσιο της προεκλογικής ομιλίας του δεν παρέλειψε να κάνει μια έμμεση αναφορά στην Ελλάδα.

«Αφήνουμε όσους εποφθαλμίουν τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο στη μιζέρια τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΟΡΕΝ, Μαρία Ζαχαράκη.

Kι ενώ το θερμόμετρο στο πεδίο είναι ανεβασμένο στα ύψη μετά την ακρότητα των Τούρκων να παρενοχλήσουν με ακταιωρό τους, σκάφος του Λιμενικού με σκοπό να το εμβολίσουν, οι προκλήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Όπως μετέδωσε το OPEN τη ξημερώματα της Παρασκευής απετράπησαν τέσσερις προσπάθειες από διακινητές να μεταφέρουν μετανάστες σε ελληνικά νησιά από την Τουρκία. Συγκεκριμένα στελέχη του Λιμενικού χρειάστηκε να επέμβουν σε Χίο, Μυτιλήνη, έξω από την Κάλυμνο αλλά και κοντά στο Φαρμακονήσι

Τα δουλεμπορικά γεμάτα με μετανάστες προσπάθησαν να φτάσουν στα ελληνικά νησιά αλλά δεν τα κατάφεραν μετά και τις αποτροπές εισόδου από το Λιμενικό το ενημέρωσε τις τουρκικές αρχές να τα παραλάβουν.

Φόβοι για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο- Αμείωτες τουρκικές προκλήσεις
Tην ίδια στιγμή, με βάση τις προκλήσεις των τελευταίων ημέρων φαίνεται πως η κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκεται σετεντωμένο σχοινί, με τους φόβους για ένα «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο να γίνονται όλο και πιο έντονοι.

Η τουρκική πλευρά προσπαθεί να οδηγήσει στα άκρα την ένταση με προκλήσεις τόσο σε αέρα όσο και σε θάλασσα. Το θερμόμετρο άγγιξε «κόκκινο» την Πέμπτη όταν μετά το περιστατικό στο Φαρμακονήσι

Το συμβάν έλαβε χώρα στη περιοχή νοτιοανατολικά του νησιού, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, όπου το ελληνικό σκάφος μετέβη προκειμένου να αναγνωρίσει τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη που αλίευαν στην περιοχή.

Δείτε βίντεο – ντοκουμέντο:

πληροφορίες newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares