Δευτέρα , 18 Ιανουαρίου 2021

Τσακαλώτος: «Η μεσαία τάξη δεν έχει δει την βελτίωση στη τσέπη της»…

Στην παραδοχή πως η μεσαία τάξη αδικήθηκε και ήταν αυτή που ζορίστηκε περισσότερο, στα χρόνια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Open και την Ελλη Στάη, αφού τοποθέτησε στην μεσαία τάξη ένα κομμάτι των καταστηματαρχών, των μικροεπιχειρηματίων, των ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, είπε ότι κατανοεί ότι στεναχωρήθηκαν τα μεσαία στρώματα, γιατί, παρά το γεγονός ότι η οικονομία πάει καλύτερα, «δεν το έχουν δει στην τσέπη τους».

Τόνισε μάλιστα, ότι «η ταξική μεροληψία» διευρύνεται, ώστε να μπει μέρος των μεσαίων στρωμάτων τα οποία όντως «ζορίστηκαν». Ο κ. Τσακαλώτος μάλιστα έθεσε και… δίλημμα στους ψηφοφόρους, για το αν προτιμούν για υπουργό Υγείας τον Ανδρέα Ξανθό ή τον ‘Αδωνη Γεωργιάδη, κάτι που επανέλαβε και για τις θέσεις στο υπουργείο Εργασίας.

Τσακαλώτος: «Ανοησίες όσα είπε ο Ρέγκλινγκ»
Ερωτηθείς για το ποιους εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν αναφέρεται σε ελίτ, είπε ότι είναι ένα περιορισμένο ποσοστό ανθρώπων και η ΝΔ προωθεί πολιτικές που απευθύνονται σε αυτό το περιορισμένο ποσοστό του 5%. Επίσης, χαρακτήρισε ανοησίες όσα είπε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ ότι η χώρα χρεώθηκε με 100δισ. επί υπουργίας Βαρουφάκη, λέγοντας μάλιστα πως αν τον είχε φοιτητή, θα τον έκοβε και οι ισχυρισμοί του τον στεναχωρούν ως πανεπιστημιακό!

Μιλώντας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα ότι είναι εφικτή η ανατροπή του, με το επιχείρημα πως «άλλο είναι το διακύβευμα στις εθνικές εκλογές, άλλο στις ευρωεκλογές».

Έδωσε δίκιο στον Πολάκη για τον Κυμπουρόπουλο!
Όσον αφορά τον κ. Πολάκη και την διένεξη που είχε με τον κ. Κυμπουρόπουλο, είπε ότι επί της ουσίας ο Πολάκης είχε δίκιο, ενώ, αντίθετα, δεν ήταν σωστό αυτό που είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ για τα επιδόματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα οποία είναι απαραίτητα.

Σε ότι αφορά άλλα αίτια της ήττας στις ευρωεκλογές, εκτός της φορολόγησης της μεσαίας τάξης, είπε ότι ήταν λάθος που δεν δόθηκε η σημασία που έπρεπε στη δημόσια διοίκηση. Οσον αφορά τις συμπεριφορές στελεχών, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως κάποιοι υπουργοί είναι εξοργισμένοι με τα όσα ακούν από μερίδα των ΜΜΕ, αλλά και πως ως κυβέρνηση απέτυχαν στο να μάθει ο κόσμος στα «όσα έχουμε πετύχει».

Επίσης, μιλώντας για την προοδευτική συμμαχία, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι τον εκφράζει πολύ, διότι η αντιμετώπιση της κεντροδεξιάς και κυρίως της ακροδεξιάς, απαιτεί τη συνεργασία των αριστερών, οικολόγων και προοδευτικών πολιτών. «Δεν έχουμε την πολυτέλεια, ο καθένας να έχει το μαγαζάκι του» σημείωσε. Εξέφρασε δε το παράπονό του για το ΚΙΝΑΛ, γιατί όπως είπε «δεν κατάλαβε έγκαιρα ότι πρέπει να συζητήσει σοβαρά με άλλα κόμματα της Αριστεράς».

Πηγή πληροφοριών

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares