Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

ΤΡΟΜΟΣ για τον Κορωνοϊό: Κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες ποδοσφαίρου στη βόρεια Ιταλία…

Κεκλεισμένων θυρών αναμένεται να διεξαχθούν οι αγώνες ποδοσφαίρου στη βόρεια Ιταλία, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού…

Σύμφωνα με ότι διαρρέει από την κυβέρνηση της Ρώμης, οι επόμενοι αγώνες ποδοσφαίρου, μεταξύ Ίντερ και Λουντογκόρερς την Πέμπτη και μεταξύ Γιουβέντους και Ίντερ την Κυριακή πρόκειται να διεξαχθούν «κεκλεισμένων των θυρών».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ακυρώθηκαν όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο, τις περιοχές όπου σημειώνεται έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία, η οποία μετά πλέον και 7ο νεκρό.

Δεν έχει εντοπιστεί ο «ασθενής μηδέν» για την επιδημία του κορωνοϊού
Η Πολιτική Προστασία έκανε γνωστό ότι δεν έχει ακόμη εντοπισθεί ο λεγόμενος «ασθενής μηδέν», από τον οποίο πρέπει να ξεκίνησε η μετάδοση του κορωνοϊού στην βόρειο Ιταλία. Παράλληλα, όμως, το θετικό στοιχείο είναι ότι, μέχρι αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχουν άλλες γεωγραφικές περιοχές που να λειτουργούν ως νέες εστίες μετάδοσης.

Χωρίς κοινό εκπομπές στην ιταλική τηλεόραση

Για πρώτη φορά, πολλά προγράμματα της ιταλικής δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης μεταδίδονται χωρίς την παρουσία κοινού στο στούντιο, για να περιοριστεί ο κίνδυνος νέων κρουσμάτων από τον κορωνοϊό. Νωρίτερα έγινε γνωστό πως έκλεισε και η Σκάλα του Μιλάνου για λόγους ασφαλείας.

Με την ίδια λογική, αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη γενική συνέλευση του παραρτήματος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Μιλάνο. Στα περισσότερα τραίνα, τέλος, έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά τζελ για τους επιβάτες και το προσωπικό ενώ σε όλη την χώρα τα δημόσια μέσα μεταφοράς καθαρίζονται και απολυμαίνονται πολύ συχνότερα απ΄ότι συμβαίνει συνήθως.

Πηγή: iefimerida.gr

Shares