Κυριακή , 23 Φεβρουαρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΤΡΟΜΟΣ από τον κορωνοιό! Παγκόσμια ανησυχία..

Η τρομακτική είδηση ότι ο νέος κορωνοϊός Covid-19 μπορεί τελικά να μολύνει έως το 60% της ανθρωπότητας, σύμφωνα με την εκτίμηση του καθηγητή Γκάμπριελ Λέουνγκ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία…

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία της νέας ιογενούς πνευμονίας της Κίνας ξεπέρασε τους 1.000, σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι οι επιπτώσεις της επιδημίας επί της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο είναι μεγαλύτερες από τις αρχικές προβλέψεις!

Ο νέος κοροναϊός φαίνεται ότι είναι περισσότερο μολυσματικός καθώς έχει υπολογιστεί ότι κάθε ασθενής προσβάλλει κατά μέσο όρο 2.68 άτομα.

Η δε, περίοδος επώασης του ιού έχει υπολογιστεί σε 5.2 ημέρες, αλλά σε μεμονωμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάνει ακόμη και τις 14 ημέρες και αν ο ιός σκοτώνει το 1% περίπου των ασθενών, τότε θα πρέπει να αναμένονται γύρω στα 50 εκατομμύρια θύματα.

Δυστυχώς προς το παρόν, δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο ή ειδική θεραπεία για τον συγκεκριμένο ιό. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε μέτρα πρόληψης όπως, υγιεινή των χεριών (συχνό πλύσιμο, αποφυγή επαφής με μολυσμένες επιφάνειες) και η υγιεινή του αναπνευστικού.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ ΣΤΑΜΟΥ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares