Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Τρομοκρατία: O άγνωστος ρόλος του ζευγαριού από τα Πετράλωνα στη γιάφκα στο Κουκάκι…

Τρία σημεία απασχολούν τους αναλυτές της ΑντιτρομοκρατικήςΟ κομβικός ρόλος του 42χρονου στην Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, τα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης και ο άγνωστος ρόλος του ζευγαριού από τα Πετράλωνα που συνελήφθη με δύο πιστόλια στο διαμέρισμα του.

Αυτά είναι τα τρία σημεία που απασχολούν τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να λύσουν το μυστήριο της Ο.Λ.Α μετά τον εντοπισμό της γιάφκας στο Κουκάκι.

Οι αξιωματικοί, γνωρίζουν ότι ο 42χρονος δεν είναι απλά ένας αντιεξουσιαστής και φίλος του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα αλλά ο άνθρωπος που την τελευταία επταετία είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές.

Παράλληλα, το ζευγάρι που συνελήφθη δεν είναι προς το παρόν σε θέση να τοποθετηθεί στο παζλ της νεοτρομοκρατίας προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν είχαν ρόλο και ποιος είναι αυτός. Ίσως τα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στο διαμέρισμα τους “μιλήσουν” έτσι ώστε οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής να έχουν στα χέρια τους κάποια στοιχεία για τη δράση τους.

Βέβαια, είναι πεπεισμένοι ότι ο 42χρονος που παρουσιάζεται ως εκδότης βιβλίων και είναι μάλιστα αυτός που εξέδωσε το βιβλίο του Βασίλη Παλαιοκώστα μαζί με το ζευγάρι που συνελήφθη δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν επιθέσεις της Ο.Λ.Α, γεγονός που κάνει τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής να εκτιμούν ότι υπάρχουν ασύλληπτα μέλη. Πιθανότατα πρόκειται για “καθαρά” νεαρά άτομα που δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές και ο αριθμός τους εκτιμάται πως είναι 5.

Όταν “μιλήσουν” τα εργαστήρια

Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα απο τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ περιμένουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, για να προχωρήσουν τις έρευνες που θα συνθέσουν το πάζλ της Ομάδας Λαικών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α). Οι αστυνομικοί εκτιμούν, πως ο 42χρονος είχε στενές σχέσεις με τον κεντρικό πυρήνα της Ο.Λ.Α, όμως με τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν μπορούν ακόμη να δέσουν την υπόθεση.

Η συνέχεια των ερευνών, θα καθοριστεί απο τα ευρήματα στα tablet, τα usb και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, που θα συνδυαστούν με τα στοιχεία απο την φυσική παρακολούθηση, αφού ο 42χρονος, ήταν τα τελευταία χρόνια σε στενό κλοιό για σχέσεις με την Ο.Λ.Α. «Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μπορεί να μην δένουμε κατηγορία, όμως εκτιμούμε οτι έχουμε απενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη οργάνωση» αναφέρει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «οι επαφές του 42χρονου σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εργαστηρίων, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σύντομα σε νέες συλλήψεις».

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί, προσπαθούν να διαπιστώσουν τη σχέση του δεύτερου συλληφθέντα, στο σπιτι του οποίου βρέθηκαν τα δυο πιστόλια, με την συγκεκριμένη οργάνωση, όπως επίσης και αν η 36χρονη γυναίκα που ήταν γνωστή στον αντιεξουσιαστικό χώρο, έχει ανάμειξη σε υποθέσεις του αντάρτικου πολης. Και οι δύο, είναι πρόσωπα που δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθον την ΕΛ.ΑΣ για υποθέσεις που αφορούν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι έρευνες κινούνται και προς την κατεύθυνση εντοπισμού του χώρου όπου κρύβονται τα καλάζνικοφ – σφραγίδα της Ο.Λ.Α που τα χρησιμοποίησε στις ενέργειες της. Κάτι που εκτιμουν ότι ισως προκύψει απο τις αναλύσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστηρια των στοιχείων που βρέθηκαν εκει.

ProtoThema
Shares