Τετάρτη , 12 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

TΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ στην Τουρκία…

TΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ στην Τουρκία...

Μια δυνατή έκρηξη έπληξε ένα εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στη βορειοδυτική τουρκική επαρχία Σακαρίγια, της Τουρκίας την Παρασκευή το πρωί. Η έκρηξη, της οποίας η αιτία δεν είναι ακόμη γνωστή, έστειλε ένα τεράστιο καπνό στον ουρανό.

Ο θόρυβος της έκρηξης στην περιοχή του Χέντεκ ακούστηκε σε όλο το κέντρο της Σακάρειας, περίπου 50 χιλιόμετρα (31 μίλια) μακριά από τη σκηνή, κάνοντας τους ανθρώπους να πανικοβληθούν στους δρόμους. Ασθενοφόρα και πυροσβέστες στάλθηκαν στην περιοχή.  Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θύματα.

Το 2008, 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Κωνσταντινούπολη.

 

UPD 13.56

 

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγο σε εργοστάσιο βεγγαλικών στην πόλη Sakarya στον Σαγγάριο ποταμό της Τουρκίας. Με προσωπική εντολή του Ερντογάν μεταβαίνουν επί τόπου τρεις υπουργοί, των Εσωτερικών, Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Μεγάλες ποσότητες τοξικών αερίων εκλύονται στην ατμόσφαιρα, ενώ οι Αρχές έχουν ειδοποιήσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν από σημεία ανάλογα με τη φορά του ανέμου. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ερυθράς Ημισελήνου καλεί τους κατοίκους να περιοριστούν στα σπίτια τους. «Κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ζούμε ένα χημικό-βιολογικό ατύχημα».

Στο εργοστάσιο εργάζονται 300 άτομα. Πρόκειται για την τρίτη έκρηξη τέτοιου τύπου που σημειώνεται στο ίδιο εργοστάσιο τα τελευταία 11 χρόνια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 50 τραυματίες, ενώ υπάρχουν και νεκροί. Πολλοί εκ των τραυματιών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares