Παρασκευή , 24 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Τρομακτικές εκρήξεις, η μία μετά την άλλη στη Νέα Αγχίαλο

manitari

Το τεράστιο μανιτάρι που προκλήθηκε από την πρώτη έκρηξη – Λίγο αργότερα ακολούθησε η δεύτερη – Από τις εκρήξεις έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια -Ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας τρία χιλιόμετρα από το σημείο των εκρήξεων

Στο έλεος της πύρινης κόλασης βρίσκεται η Νέα Αγχίαλος, μια περιοχή 5.000 κατοίκων, όπου προχωρά η επιχείρηση ολοκληρωτικής εκκένωσης, στην οποία συμμετέχουν λεωφορεία, ασθενοφόρα αλλά και ιδιωτικά σκάφη. Ήδη έχει εκκενωθεί το 80% της περιοχής, με τις μεγάλες εκρήξεις που έχουν σημειωθεί να είναι δύο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το απόγευμα προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία από το πρώτο μήνυμα 112 που σήμανε τον αρχικό συναγερμό για γρήγορη εκκένωση. Ακολούθησε το δεύτερο που καλούσε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς δύο κατευθύνσεις, τον Αλμυρό και την πόλη του Βόλου.

Η φωτιά κινήθηκε αστραπιαία μέσα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκαν εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Μάλιστα από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια σε οικίες και βιτρίνες καταστημάτων της περιοχής.

Πηγή: protothema.gr

Shares