Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τρομακτικές εικόνες μετά το πέρας της κακοκαιρίας στη Κρήτη

Ο καιρός χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Κρήτη, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες. Τα βλέμματα βρίσκονται πάντα στραμμένα στην Αγία Πελαγία, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλα δύο άτομα αγνοούνται…

Η κακοκαιρία σαρώνει την Κρήτη, με περιοχές να παραμένουν απροσπέλαστες και περιουσίες να έχουν χαθεί. Στην Αγία Πελαγία ένας άνθρωπος παγιδεύτηκε στο αυτοκίνητό του και έχασε τη ζωή του. Η γυναίκα που ήταν μαζί του παραμένει αγνοούμενη, όπως και δύο ακόμα άτομα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Στη Σητεία αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα και 10 τουρίστες διασώθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο. Στο Ηράκλειο έκλεισε το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» καθώς πλημμύρισε ακόμα και η πίστα ενώ στα Χανιά, άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, στον Σταυρό Ακρωτηρίου.

Στην Αγία Πελαγία, ο άτυχος οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών, που παρασύρθηκε με το όχημά του στη θάλασσα, εξαιτίας της κακοκαιρίας και των πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή. Η γυναίκα που καθόταν στη θέση του συνοδηγού παραμένει αγνοούμενη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις απεγκλώβισαν σώα μια γυναίκα από όχημα που κατέληξε στην θάλασσα στην περιοχή Λυγαριά του Ηρακλείου Κρήτης και σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν 9 περιπτώσεις αυτοκινήτων που έχουν παρασυρθεί και για τα οποία γίνονται έρευνες. Σημειώνεται ότι οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν τεθεί σε επιφυλακή λόγω της εκδήλωσης έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Δείτε παρακάτω εικόνες από την Αγία Πελαγία που χτυπήθηκε.

 

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο καταγράφονται στη Σητεία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της ισχυρής βροχόπτωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σε αρκετά σημεία τόσο στην πόλη, όσο και περιφερειακά, έχει προκληθεί συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών, με αποτέλεσμα να καταγράφονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

Πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και αρκετά βρέθηκαν μέσα στο λιμάνι. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που δέχθηκε δεκάδες κλήσεις προχώρησε στον απεγκλωβισμό τουριστών και ενός φύλακα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας, με όλους να είναι καλά στην υγεία τους. Τριάντα κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε μόνο στη Σητεία μέχρι αυτή την ώρα η πυροσβεστική υπηρεσία.

Χρειάστηκε να σταλεί βοήθεια από την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο προκειμένου να προχωρήσουν οι αντλήσεις των υδάτων από υπόγεια αυλές αλλά και ισόγεια σπιτιών.

Στα Χανιά, ο Σταυρός Ακρωτηρίου αντιμετώπισε ουσιαστικά το μεγαλύτερο πρόβλημα από την έντονη βροχόπτωση τις πρώτες πρωινές ώρες. Πλημμύρισαν δρόμοι σε πολλά σημεία στον Σταυρό και περισσότερο στην περιοχή που βρίσκεται μια παιδική κατασκήνωση.

Πολλοί κάτοικοι του Σταυρού έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους και δεν είναι δυνατόν να μετακινηθούν. Από τους χείμαρρους έχουν πλημμυρίσει τα πάντα και η προσβασιμότητα είναι αδύνατη! Πυροσβέστες από το πρωί προσπαθούν μέσω αντλήσεων να μειώσουν το ύψος του νερού από τους δρόμους που στην κυριολεξία μοιάζουν με ποτάμια.

 

Πηγή: newsIT.gr

Shares