Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες στη Ρουμανία: Αγωνία για την γυναίκα που είναι διασωληνωμένη

Διασωληνωμένη παραμένει μια γυναίκα μετά το τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Έλληνες στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και που είχε ως συνέπεια ένας άνδρας να χάσει τη ζωή του.

Τα αίτια του δυστυχήματος με το ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι έχουν ξεκινήσει να ερευνούν οι αρχές της Ρουμανίας. Συνολικά 16 τραυματίες παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ μία γυναίκα βρίσκεται σε κώμα και υπάρχει αγωνία για την κατάσταση της υγείας της. Εκτός από τη γυναίκα που είναι διασωληνωμένη ένα ακόμη άτομο φέρεται να είναι σοβορά.

Σήμερα αναμένεται να φύγει λεωφορείο από την Ελλάδα για το Βουκουρέστι ώστε όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν να επιστρέψουν.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η πρεσβεία της Ελλάδας, είναι σε επαφή με τους συγγενείς των επιβαινόντων και των τραυματιών και δεν υπάρχουν εκκρεμή αιτήματα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ ο οδηγός του πούλμαν στο τροχαίο δυστύχημα με Έλληνες τουρίστες στο Βουκουρέστι βρέθηκε αρνητικός στο τεστ για αλκοόλ και ναρκωτικά. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρουμάνικο κανάλι Observator Antena 1 ο οδηγός βγήκε αρνητικός στα τεστ για ναρκωτικά και αλκοόλ και φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως το πούλμαν είχε κατεύθυνση το Παλάτι του Κοινοβουλίου στο Βουκουρέστι και πως το Google Maps που πρότεινε ως συντομότερη διαδρομή αυτή του περάσματος Unirii.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το λεωφορείο ξεκίνησε την Πέμπτη από το Βόλο με 6 επιβάτες, σταμάτησε στη Λάρισα όπου επιβιβάστηκαν 24 άτομα και έκανε μια τελευταία στάση στη Θεσσαλονίκη για να πάρει άλλους 17 επιβάτες.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το λεωφορείο έφτασε στο Βουκουρέστι και σε κεντρικό δρόμο της πόλης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, συγκρούστηκε με μπάρα ελέγχου ύψους των οχημάτων, με αποτέλεσμα αυτή να καταρρεύσει και να καταπλακώσει την οροφή του λεωφορείου.

newsit.gr

Shares