Τετάρτη , 20 Οκτωβρίου 2021

Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Ποιοι έλαβαν sms για ραντεβού και ποιοι ακολουθούν

«Πρεμιέρα» κάνει σήμερα η τρίτη δόση με το άνοιγμα της πλατφόρμας για 285.000 ανοσοκατεσταλμένους. Αναμένεται να ακολουθήσουν πολίτες άνω των 60 ετών, ηλικιωμένοι σε γηροκομεία, αλλά και οι υγειονομικοί.

Η χορήγηση της τρίτης δόσης, πλην των ανοσοκατεσταλμένων, όπου μπορεί να δοθεί και 4 εβδομάδες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, μπορεί να χορηγείται σε διάστημα έξι έως οκτώ μηνών μετά τη δεύτερη δόση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει δώσει το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό με την τρίτη αναμνηστική δόση με το εμβόλιο κατά της Covid-19, σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο, καθώς δεν οικοδομούν εύκολα ανοσία και ενδέχεται να έχουν υποστεί απώλεια του τίτλου αντισωμάτων.

Ποιες ομάδες προηγούνται

Περίπου 285.000 πολίτες θα λάβουν sms στο κινητό τους, κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνουν, που θα τους υπενθυμίζει να κλείσουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, τα άτομα για τα οποία συστήνεται μέχρι ώρας η τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου είναι:

  • άτομα με καρκίνο
  • νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση
  • άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα με ανοσοανεπάρκεια
  • νοσήματα με ειδική θεραπεία που μειώνει ανοσιακή αντίδραση

Ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, άρχισαν να αποστέλλονται τα πρώτα SMS με τα οποία οι πολίτες που ανήκουν στις ομάδες αυτές ειδοποιούνταν για τη δυνατότητά τους να κλείσουν ραντεβού και να πραγματοποιήσουν την τρίτη δόση του εμβολίου.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares