Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Tripadvisor: Δύο ελληνικές παραλίες στις 25 καλύτερες του κόσμου

Δύο ελληνικές παραλίες εκπληκτικής ομορφιάς, με γαλαζοπράσινα νερά, λευκή, ψιλή άμμο και ένα τοπίο που κόβει την ανάσα.

Τις καλύτερες παραλίες του κόσμου για το 2023, με βάση τις προτιμήσεις των χρηστών του, ανακοίνωσε το Tripadvisor.com. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον φετινό «κατάλογο», βρίσκουμε δύο ελληνικές παραλίες – της Δυτικής Κρήτης – και μία κυπριακή, την Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα, στη λίστα του Tripadvisor βρίσκεται η παραλία Φαλάσαρνα, στα βορειοδυτικά Χανιά και η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, που επίσης βρίσκεται λίγο νοτιότερα στη δυτική ακτή της Κρήτης. Πρόκειται πράγματι για δύο παραλίες εκπληκτικής ομορφιάς, με γαλαζοπράσινα νερά, λευκή, ψιλή άμμο και ένα τοπίο που κόβει την ανάσα.

Στη Φαλάσαρνα μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα, καθώς ο ήλιος «βουτάει» στα νερά της Μεσογείου.

Φαλάσαρνα: τεράστιας έκτασης, αμμώδη παραλία και ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Κρήτης
Φαλάσαρνα: τεράστιας έκτασης, αμμώδη παραλία και ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της ΚρήτηςIntime

Πρόκειται για μία τεράστιας έκτασης, αμμώδη παραλία, που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς της Κρήτης. Βρίσκεται στα 59 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Κισάμου, ενώ η περιοχή έχει ενταχθεί στα σχέδια Natura 2000, λόγω της ποικιλίας χλωρίδας και πανίδας στην περιοχή αλλά και λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Επίσης, διαθέτει πλούσια ιστορία, καθώς η αρχαία Φαλάσαρνα ήταν πόλη-κράτος και ένας από τους σημαντικότερους λιμένες της Κρήτης, που άκμασε κατά την ελληνιστική περίοδο.

Ο Μπάλος αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα τοπία στην Κρήτη. Ένας θεόρατος βράχος μέσα στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, σχηματίζει μια εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα, με τιρκουάζ νερά και ολόλευκη άμμο.

Μπάλος
Μπάλος: Ένας θεόρατος βράχος μέσα στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, σχηματίζει μια εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα, με τιρκουάζ νερά και ολόλευκη άμμο.Unsplash

Τα ρηχά και ζεστά νερά φιλοξενούν πλήθος κοχύλια, ενώ κάθε καλοκαίρι πλημμυρίζουν από επισκέπτες που φτάνουν διά ξηράς ή διά θαλάσσης για να φωτογραφίσουν το εντυπωσιακό θέαμα. Ολόκληρη η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα προστασίας Natura, καθώς διαθέτει σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας.

πληροφορίες newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares