Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Τριμερής σύνοδος υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν στο Ισλαμαμπάντ με το βλέμμα στο Κασμίρ

Η τριμερής συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν δίνει την ευκαιρία για να στραφεί και πάλι η προσοχή στο ζήτημα του Κασμίρ. Αυτό δήλωσε ο τούρκος πρέσβης στο Πακιστάν.

Ο Ιχσάν Μουσταφά Γιουρντακούλ, μιλώντας στο Πρακτορείο Ανατολή, ανέφερε πως η Τουρκία χρησιμοποιεί αποτελεσματικά παρόμοιους διπλωματικούς μηχανισμούς (εννοώντας την τριμερή συνάντηση) με άλλες χώρες και ότι έτσι ενισχύονται οι σχέσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν κοινές προσεγγίσεις για την επίλυση επίκαιρων προβλημάτων.

Second trilateral meeting of Pakistan, Turkey, Azerbaijan today

Η ανακοίνωση για την τριμερή συνάντηση 

Επισημαίνοντας ότι ο κύριος σκοπός της συνάντησης είναι η εκτίμηση, από κοινού με το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, των περιφερειακών θεμάτων, ο Γιουρντακούλ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διμερών σχέσεων.

Ο τούρκος πρεσβευτής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Πακιστάν για την στάση του να υποστηρίξει το Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Σχετικά με το θέμα του Κασμίρ, ο Γιουρντακούλ τόνισε ότι θα αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα συζητήσεων της συνάντησης των τριών υπουργών, σήμερα στο Πακιστάν και ότι αναζητηθεί ειρηνική λύση για το θέμα.

History of Pakistan Occupied Kashmir (POK)

H περιοχή του Τζάμου και Κασμίρ 

Το κρατίδιο του Τζάμου και Κασμίρ διοικείται κατά τμήματα από την Ινδία και το Πακιστάν ενώ μία μικρή λωρίδα διοικείται από την Κίνα.

Πηγή: Daily Sabah

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares